El CJB es fa resó de les demandes d’entitats estudiantils davant la covid19

Des del CJB volem traslladar la nostra preocupació i la dels sindicats estudiantils davant la situació en la que es trova l’alumnat de les distintes etapes educatives amb la gestió que s’està fent des de les diverses insitucions de l’educació durant la crisi sanitària.

El tancament de centres educatius i el confinament han alterat per complet la vida estudiantil, amb implicacions a nivell acadèmic, familiar i laboral pels alumnes. Això està portant a prendre decisions sovint sense tenir en compte la veu de les pròpies estudiants i membres de la Comunitat Educativa.

Captura de pantalla 2020-03-30 a las 10.33.03

Des del CJB plantejem:

  • Instituts
    Davant la possibilitat d’ampliació del curs escolar o l’esgotament inmediat d’aquest, demanem que es tingui en compte la dificultat que suposa l’ampliació del curs escolar durant l’estiu, amb altes temperatures que fan difícil la docència, així com la necessitat a la que es veuen abocades les estudiants amb edat laboral de treballar durant l’estiu. No obstant, tampoc creiem que estiguem en condicions de donar per acabat el curs escolar. Cal buscar els mecanismes de transmissió de coneixement, tot tenint en compte les diferències de classe que suposen les tasques a casa i la situació d’inestabilitat a la que es veuen abocades moltes alumnes.
  • Selectivitat
    Respecte la proposta d’ajornar la selectivitat fins el juny, el CJB i els sindicats AEP, FdE i SEPC aproven aquesta mesura. Tot i que el model actual de selectivitat presenta greus carències i no és un filtre adequat, l’eliminació repentina d’aquesta i l’establiment de notes de tall en funció de la nota del curs escolar suposaria una mesura encara més discriminatoria.
  • Universitat
    Finalment, a nivell universitari cal atendre a les necessitats d’avaluació des de cada facultat i disciplina concreta. Ens preocupa especialment la situació de les estudiants en pràctiques, les quals es troben amb l’aturada d’aquestes, depenent de la seva realització l’obtenció del títol universitari.

Per tot això, des del CJB demanem claredat a les administracions públiques i comptar amb la veu de les estudiants mitjançant els mecanismes de representació corresponents. A més, constatem com les polítiques de retallades als sector públic, especialment en educació i sanitat, estan fent aflorir les mancances en l’atenció a la situació que vivim.

Consulta els posicionaments públics dels sindicats

Altres notícies i posicionaments relacionats
Educació Emergència climàtica
Volem un transport públic més assequible per la joventut i per l’associacionisme juvenil
19 desembre 2019 El < ...
Educació
Apunta’t a la formació per a representants de l’alumnat 2021
Donem tret de sortida a les inscripcions de la formació per promoure la parti ...
Educació
Crònica de la Formació de representants de l’alumnat
El darrer divendres 3 de març, a l’Espai Jove la Fontana, va te ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.