El Consell de la Joventut de Barcelona celebra la seva 52a Assemblea General Ordinària al Centre Cívic Barceloneta

Sota el lema “Que l’associacionisme t’acompanyi”, el Consell de la Joventut de Barcelona va celebrar el passat dissabte, 11 de març, la seva 52 Assemblea General Ordinària (AGO) al Centre Cívic Barceloneta, on van participar prop d’un centenar de joves provinents de diferents associacions juvenils de la ciutat. Durant l’AGO es van escollir les entitats que formen el nou Secretariat del CJB, màxim òrgan de govern, i també la seva presidència, que aquest any pren la forma de copresidència entre la Carla Barrenchea, d’Acció Escolta i l’Alejandro Pérez, de l’Associació Universitària Sin Vergüenza. Així, a l’AGO també es va acomiadar l’ara ja ex-president del CJB, Oriol Nicolau de l’entitat Minyons Escoltes i Guies.

A més del canvi de presidència, hi van haver més moviments a la configuració del nou Secretariat. Les entitats Associació d’Estudiants Progressites (AEP)La Plataforma infantil i juvenil de Les CortsAcció Escolta de Catalunya (AEC) i Boca ràdio s’incorporen a l’òrgan de govern del CJB. Per altra banda, les associacions Minyons Escoltes i Guies (MEG), Servei Civil Internacional (SCI) i l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) finalitzen el seu mandat. Les quatre entitats restants es mantenen un any més: Assemblea per La Diversitat (AxD) i l’Associació Universitària Sin Vergüenza, les quals renoven un any més el seu mandat, i l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS)Joventut Comunista de Catalunya (JCC) i la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que continuen el seu mandat fins als dos anys.

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any es van aprovar un seguit de documents molt importants per a la gestió interna del Consell. La missió, visió i valors del CJB, un canvi en la distribució dels àmbits que categoritzen les entitats que formen part del Consell, un seguit de canvis en els Estatuts, el document que explica el funcionament de l’alliberament del lideratge polític del CJB i la ratificació de la Carta de Relacions Laboral.

ambé es va presentar un total de 9 resolucions, totes elles aprovades per les entitats presents. Així, el Grup de Treball de Territori va presentar una resolució demanant un Pla d’Equipaments que respongui a les necessitats de les entitats juvenils i el Grup de Treball de Drogues una segona sobre l’educació, la prevenció i la reducció de riscos en el consum de drogues. Les entitats que formen el Grup de Treball de Diversitat Funcional també van presentar una altra resolució demanant accessibilitat real en la participació institucional i política de les persones amb diversitat funcional i el Grup de Treball de Polítiques una més a favor del dret a vot a partir dels 16 anys.

Finalment, des del Secretariat del CJB es va presentar 5 resolucions més: per un Pla Jove a la ciutat de Barcelona, per l’accés a una interrupció voluntària de l’embaràs legal i segura, per un treball digne i, per últim, la resolució Solidaritat amb el moviment feminista.  

L’acte va finalitzar amb la intervenció d’en Jaume Collboni, segon tinent d’alcaldia de l’àrea d’Empresa, Cultura i Innovació, el discurs del president sortint l’Oriol Nicolau i el discurs de benvinguda de la nova presidència del CJB: la Carla Barrenchea i l’Alejandro Pérez. Un cop finalitzat l’acte públic, a les persones assistents els esperava un dinar pica-pica al rebedor del Centre Cívic Barceloneta.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
Comunicat sobre la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran
El passat 10 de juliol, un cop constituït el nou govern de la ciutat de Barcelona, es v ...
CJB
Presentem l’Estudi sobre joves en la premsa catalana amb Grup Barnils
Des del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC ...
CJB
Comunicat del Consell de la Joventut de Barcelona sobre l’abandonament i mal estat de la plaça del carrer Santa Rosa del Districte de Gràcia de Barcelona
Des del Consell de la Joventut de Barcelona, associació que gestiona l’Espai Jove La ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.