Notícies

BCN Checkpoint engega l’estudi Check-early, per a la detecció precoç de ITS

Categories: Articles i Informes Notícies Publicacions Recursos

16/02/2015

BCN Checkpoint, el centre comunitari de detecció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) gestionat per Projecte dels NOMS-Hispanosida, posa en marxa l’estudi Check-early en col·laboració amb l’IrsiCaixa (Institut de Recerca de la Sida) i la Fundació Lluita contra la Sida. Es tracta d’un nou estudi sobre la incidència i la prevalença de les ITS en els homes que tenen sexe amb homes (HSH) i dones transsexuals que comprèn un programa gratuït i confidencial de detecció precoç d’aquestes.
Durant un any, les persones que prenguin part en aquest nou estudi accediran a controls de les principals ITS que inclouran proves de detecció del VIH, sífilis, clamídia, gonorrea i hepatitis A, B i C.
El projecte es proposa demostrar també que la col·laboració d’un centre comunitari com BCN Checkpoint i un hospital de referència en VIH pot ser molt efectiva i eficient a l’hora de reduir al mínim el temps que transcorre des que algú s’infecta fins que assoleix un nivell de càrrega viral indetectable.
Això permet a la persona infectada mantenir uns nivells de CD4 normals o bé facilitar-ne la seva recuperació, tenir menys reservoris del VIH, reduir l’ansietat sobre els riscos de transmissió i, en definitiva, tenir més qualitat de vida.

Per a més informació podeu consultar la web del centre o contactar amb ells per correu electrònic.

Contingut relacionat