Notícies

The Touching Community: l’impacte del VIH en la dansa

Categories: General Notícies Recursos

25/11/2016

Des del Festival SÂLMON ens arriba aquesta proposta que ens apropa la història real de les companyies de dansa i com l’epidèmia del VIH/Sida va impactar en aquest col·lectiu artístic. Una proposta interessant, tenint en compte que aporta una visió i unes històries poc conegudes a dia d’avui, que trobareu aquest diumenge 27 de novembre, a les 16 i a les 21h, al Mercat de les Flors (Barcelona).

“A finals de l’any 2015, Aimar Pérez Galí inicia una investigació sobre l’impacte que va tenir l’epidèmia de la sida en la comunitat de la dansa en el context espanyol i llatinoamericà. Aquest treball s’apropia de la pràctica del Contact Improvisation i es construeix com un diàleg amb els fantasmes dels qui ja no hi són. Aquesta pràctica de dansa, iniciada per Steve Paxton, en la qual el moviment s’improvisa a partir del contacte físic entre dos cossos, contrasta amb les polítiques d’immunitat que van aparèixer amb el VIH/Sida.

aimar-perez-gali_790x490-790x490The Touching Community és un treball íntim i afectiu que aborda una època que encara a dia d’avui s’ha de visibilitzar i s’ha d’atendre amb la sensibilitat que li correspon.  Un treball sobre la memòria, sobre els ballarins que van deixar de ballar massa aviat, sobre una comunitat que es va fer forta en un moment de gran debilitat i sobre el tacte i el contacte com a eina de supervivència. Però sobretot és un treball que parla de l’amor, del canvi i de la por.”

Més informació, aquí.

 

Contingut relacionat