Notícies

El CJB forma part de l’Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva

Categories: Notícies

13/11/2018

El Consell de Joventut de Barcelona, conjuntament amb altres entitats de la ciutat, aporta la seva visió jove associactiva a l’Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona.

Captura de 2018-11-13 13-53-17Què és aquesta Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva?
És un marc d’actuació que s’ha dissenyat conjuntament amb la participació de diferents agents institucionals i comunitaris de la ciutat i que es fonamenta en les múltiples aliances entre aquests agents per impulsar la protecció, el respecte i la garantia dels drets sexuals i reproductius, que són drets humans.

Quins objectius té?
L’Estratègia posa l’accent en prevenir les infeccions de transmissió sexual (ITS), l’embaràs no desitjat/no planificat i la violència sexual, tot procurant l’accés a mètodes preventius i a serveis de qualitat.

Incorpora una visió transversal i coherent amb el Programa d’Acció del Caire i la Plataforma d’Acció de Beijing, en els quals s’han basat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030, ODS).

Com s’organitza l’Estratègia?
L’Estratègia s’organitza a partir del treball en xarxa i, per això, es dota de diferents espais de treball i participació:

Captura de 2018-11-13 13-53-29La Taula de l’Estratègia Compartida de Salut Sexual i Reproductiva és l’espai de participació i de presa de decisions en relació a l’orientació de l’Estratègia.

El Grup Motor de l’Estratègia és un equip de treball operatiu que lidera el desenvolupament del pla de treball aprovat per la Taula. El Grup Motor està format per un nombre reduït de representants de les entitats i institucions de la Taula.

La Xarxa de l’Estratègia Compartida de Salut Sexual i Reproductiva és l’espai més ampli d’adhesió i participació a l’Estratègia.

Els Grups de treball conformen la part més operativa de l’Estratègia, es caracteritzen per ser temporals i tenir uns objectius clarament definits. Estan oberts a la participació de totes les entitats, associacions i societats que conformen la Xarxa.

Contingut relacionat