Gaudeix #EnBoles!

banner-gaudeix-en-boles-pag

Des del Consell de la Joventut de Barcelona impulsem, en motiu del Dia Mundial del VIH-Sida, una campanya de prevenció del VIH i d’altres ITS dirigida a joves i entitats juvenils de la ciutat.

La campanya Gaudeix #EnBoles consisteix en el repartiment de 5000 packs de preservatius i lubrificants que es poden trobar en diversos punts de la ciutat i que també estan disponibles gratuïtament per a entitats juvenils que vulguin promoure la Salut Sexual en alguna de les seves activitats. Aquesta campanya sorgeix després de constatar entre la gent jove el desconeixement i els estereotips associats a la salut sexual, així com les xifres preocupants de transmissions de ITS.

Tal i com recull l’Agència de Salut Pública de Barcelona, les últimes dades de l’any 2015 mostren com la taxa de transmissió de VIH es manté pràcticament constant en els últims anys, amb una elevada xifra de 23,4 casos per cada 100.000 habitants a Barcelona (376 nous casos). I en el cas de les altres ITS, tant la sífilis com la gonocòccia presenten un fort increment de casos en els últims anys. Tot plegat, amb taxes més elevades en els homes que tenen sexe amb altres homes.

Entre la gent jove, l’Enquesta de Joves de Barcelona 2015 impulsada per l’Ajuntament de Barcelona mostrava que 1 de cada 3 joves que té relacions sexuals ha utilitzat la píndola del dia després alguna vegada i que un 7% dels joves no utilitza mai cap mètode barrera en les seves relacions sexuals.

Així mateix, els diversos projectes desenvolupats per les associacions juvenils i/o referents en matèria de salut sexual posen de manifest que segueix existint desconeixement vers les pràctiques sexuals més segures i diversos prejudicis vers l’ús del preservatiu. Les accions per part de les institucions no ajuden a fer front a aquesta situació, amb retallades per part de l’Estat Espanyol a l’hora de dotar de recursos el Pla Nacional sobre la Sida. Considerem també preocupant que no existeixin suficients punts on poder aconseguir preservatius de manera gratuïta o a preus assequibles, i que a més a més aquests continuïn gravant-se amb un 21% d’IVA.

Per tot plegat, esperem que aquesta campanya sigui un pas més per la promoció d’una sexualitat més segura a la nostra ciutat i des de les entitats juvenils seguirem atentament les mesures que es desenvolupin des de les administracions públiques en aquest àmbit.

Vols saber on pots trobar els packs de Gaudeix #EnBoles?

També has de saber que…

  • Pots participar també al concurs de la campanya entrant en aquest enllaç. Pots guanyar grans premis, amb la col·laboració d’Amantis!
  • Si sou una associació juvenil i voleu disposar de packs Gaudeix #EnBoles per a una de les vostres activitats, cliqueu aquí.
  • Si ens vols ajudar a fer difusió de la campanya, pots descarregar-te aquí el cartell!
  • Si vols més informació o tens dubtes sobre la campanya, ens pots escriure a salut@cjb.cat!