Webs

Si encara en vols saber més, al voltant de la prevenció i els tractaments de les Infeccions de Transmissió Sexual, aquí tens un recull de webs que et poden ser útils:

 

INFORMACIÓ GENERAL

Educasida: tot i que és un web dirigit a professionals de la medicina, hi ha informació general sobre la SIDA rellevant per a tots els públics. També destaca l’apartat de “Consultes“.

Infosida: web impulsada per la Coordinadora Estatal del VIH-SIDA, amb àmplia informació sobre les proves de detecció del VIH i el seu tractament. Inclou també un complert glossari.

Medios y Sida: centre de recursos mediàtics sobre el VIH/SIDA. Punt de trobada entre periodistes i ONGs del VIH per a millorar la imatge social del VIH en els mitjans de comunicació.

 

EPIDEMIOLOGIA

Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i Sida de Catalunya: web d’aquest òrgan tècnic de suport del Departament de Salut en aquest àmbit que inclou Informes de vigilància epidemiològica del VIH i altres ITS, així com un rellevant llistat de publicacions.

Vigilància i control de la sida/VIH i l’hepatitis (Agència de Salut Pública de Barcelona): Web on trobaràs butlletins trimestrals sobre la situació epidemiològica de la sida/VIH a Barcelona i també documents informatius sobre l’hepatitis i la seva prevenció.

 

INVESTIGACIÓ I TRACTAMENTS

Forumclínic: web del programa interactiu impulsat per l’Hospital Clínic i la Fundació BBVA, en l’àrea de VIH/SIDA, dirigit a pacients però també amb informació rellevant per a tots els públics.

Fundació per la Investigació i la prevenció de la Sida a Espanya (FIPSE): recull de notícies i informes d’estudis i investigacions realitzades o en desenvolupament.

Grup de treball sobre tractaments del VIH: grup que recull informacions específiques sobre tractaments del VIH i la SIDA des d’una perspectiva comunitària.

 

ALTRES ENTITATS I INSTITUCIONS

Comitè 1r de Desembre: plataforma unitària d’ONGs que treballen per donar resposta al VIH/Sida a Catalunya, eradicar la discriminació i l’estigma cap a persones amb VIH i prevenir-ne la seva transmissió.

Creación Positiva: entitat que treballa per donar atenció a persones amb VIH des d’una perspectiva de gènere. Serveis d’atenció i campanyes de prevenció.

Organització Mundial de la Salut: web de l’àrea d’Infeccions de Transmissió Sexual,  amb enllaços a informes, notícies i webs d’interès.

Programa conjunt de les Nacions Unides sobre VIH/SIDA: recopilació de dades globals sobre la SIDA i recull de les polítiques que s’estan desenvolupant actualment en aquest àmbit des de les Nacions Unides.