#EnsMovem contra el nou sistema tarifari! Reclamem a l’ATM uns preus joves justos

En tant que plataforma de representació del jovent de la ciutat, des del CJB reivindiquem una política tarifària de transport que doni resposta a les necessitats de les persones joves i les entitats juvenils que #EnsMovem per la ciutat. 

És per això que ens veiem en la necessitat de protetsar davant el nou sistema tarifari estrenat el darrer gener que, tot i presentar una notable reducció de tarifes d’ús quotidià amb la T-Usual i una baixada de preus de la T-Jove, perjudica enormement les entitats i col·lectius que es desplacen en grup.

La nova política tarifària del transport públic de l’ATM no contempla la realitat de la joventut ni de l’associacionisme educatiu i lamentem que s’hagi fet cas omís a algunes de les demandes històriques de la joventut associada de la nostra ciutat que exposem a continuació.

Una tarifa especial per associacions

El CJB considera prioritari respondre a la demanda de preus especials reduïts per viatges amb grups de l’associacionisme educatiu, en especial els caus i esplais, que utilitzen el transport públic en grup per fer excursions els caps de setmana. Amb la nova tarifa, caus i esplais només poden accedir a la T-Grup o la T-Familiar, molt més cares que l’extinta T-70/30.

Unes tarifes per joves i menors que s’adjustin a la Llei Catalana

Segons la definició de la Generalitat de Catalunya, l’etapa de la joventut comprèn el període vital de les persones d’entre 16 i 29 anys i, per tant, des del CJB no s’entén per què una tarifa que busca facilitar l’accés al transport públic acaba a mitja etapa vital d’aquesta. La joventut es troba en una situació laboral de precarietat que dificulta la seva emancipació: sous baixos, contractes temporals i a temps parcial. Demanem a l’ATM que aprofiti els canvis tarifaris per adjustar-se a la definició legal de joventut amb la T-Jove i la T-16.

Suma’t a la campanya!

Si tu també t’arruines amb el metro, sents que l’ATM t’estafa o simplement te fots perquè les tarifes no s’adjusten a la definició de joventut de la Llei, recorda: tuiteja la teva experiència amb el hashtag #EnsMovem!

Quan? Dimarts 18 de febrer a partir de les 17h

Com? Fes una piulada contant-nos la teva experiència com a jove individual o la de la teva entitat o associació amb les noves tarifes de l’ATM i etiqueta’ns o fes servir el hashtag #EnsMovem

Què? La pujada de preu inasumible als 25, complicar-te l’educació amb el fi de la T-16 o que una excursió del cau a Manresa et surti al doble que fa uns mesos són només alguns exemples. Conta el teu i fes servir les imatges d’aquesta notícia per il·lustrar-ho!

Què demanem?

  • Una trobada amb els responsables de l’ATM i l’Ajuntament de Barcelona per tractar aquestes tres demandes concretes.
  • Que s’implementin aquests canvis i es tingui en compte les demandes i realitats juvenils per futures ocasions.
  • Que els canvis es resolguin en col·laboració amb les entitats i joves de la ciutat, tot treballant estretament per buscar solucions satisfactòries a les necessitats de mobilitat de la joventut.
Altres notícies i posicionaments relacionats
Emergència climàtica
Per una política tarifària de transport públic que respongui a les necessitats de les persones joves i entitats juvenils
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de la Joventut de Barcelona ...
Emergència climàtica
Posicionament de #FrontComúVSAgbar: Prou abús de poder
A Catalunya aquests darrers anys s’està disputant el futur de l’aigua. L’aigua é ...
Emergència climàtica
Recupera la taula rodona: There is no planet B!
El passat 11 de juny, la referent del secretariat de l’àmbit d’Emergència ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.