És l’espai públic habitable per a totes?

Youth Act! a les places

Us presentem l’activitat del Youth Act! a les places al voltant de l’espai públic que se celebra aquest 26 d’octubre al Mercat de Sant Antoni (Ronda Sant Antoni, 16).

 • Dia: dijous 26 d’octubre
 • Hora: de 17 a 20:00h
 • Lloc: Mercat de Sant Antoni

El projecte Youth Act!, pretén posar en diàleg diferents lluites juvenils, visibilitzar les nostres veus i articular propostes d’incidència de cara al futur. El Youth Act! a les places és la pota més sensibilitzadora del projecte, que es trasllada als carrers per generar debat i apropar-nos a la ciutadania. 

Aquest 26 d’octubre proposem una activitat intergeneracional per debatre sobre l’espai públic i posar de manifest les diferents discriminacions que s’hi donen. Ens hem ajuntat diferents organitzacions i entitats amb ànim de debatre i reflexionar sobre les discriminacions a l’espai públic, i en concret l’eix d’edat i de raça. 

L’activitat la coorganitzem, el Consell de la Joventut de Barcelona, Servei Civil Internacional de Catalunya, el CIEMEN, el Departament de Promoció a la Infància i el de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Assessor de la Gent Gran. També hi col·laboren: Agores Sant Antoni, Kn60Lab i les entitats: Llobregat Block Party, CatNova, ANARUZ (Entitat Catalana per al Rif) i Ràdio TriniJove. 

A partir de les 17:00h ens podreu trobar al Mercat de Sant Antoni amb diferents propostes fins les 20:00h. 

A continuació us presentem la programació: 

 • De 17:00-19:00h hi ha 3 espais simultanis d’activitats: 
  • La casa al carrer: espai intergeneracional per a infants i gent gran. Jugarem plegades a jocs tradicionals (de carrer o de taula) i parlarem sobre l’espai públic des de la perspectiva dels dos col·lectius. 
  • L’estudi de ràdio: Ràdio Trinijove oferirà un espai des d’on entrevistar a diferents testimonis sobre la seva experiència a l’espai públic i/o migratòria. 
  • La biblioteca de sabers: les joves del Youth Act, CatNova i ANARUZ ens compartiran les seves experiències i bones pràctiques amb relació a l’espai públic i els processos migratoris. 
 • De 19:00-19:15h pausa per berenar plegades. 
 • De 19:15 a 20:15h activitat de Beatbox i freestyle amb Llobregat Block Party, un espai des d’on improvisar i generar discurs sobre les necessitats i reivindicacions per un espai digne i habitable per totes. 

Us hi esperem! 

Cartell de l'acte en què es recull la informació de la notícia: És l'espai públic habitable per a totes?
Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
El CJB i el Consejo Municipal de Juventud de Cali ens agermanem!
03 de maig del 2022, Cali, Colòmbia. Aquest passat 26 d’abril s ...
Justícia global
“Capgirem el món”, revoluciona’t per a la justícia global amb el CJB
Lafede.cat, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Jov ...
Justícia global
Tanquem el II Fòrum Internacional Youth Act! amb 16 demandes
Del 13 al 16 de juny s'ha celebrat a Barcelona la IIa edició del Fòrum Internacional Y ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.