Es va montar un bon pollo! Crònica de la Lali Jove 2019

La cantant Suu a la Lali Jove

El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat dissabte 9 de febrer, la Lali Jove, la Festa Juvenil i Associativa dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Des de les cinc de la tarda fins pràcticament les tres de la matinada, el Moll de la Fusta es va omplir de tallers i activitats per joves, i del concert dels grups Beals the Band (finalistes del Festival Brot), Màrcel Làzara i Júlia Arrey, Suu, Doctor Prats i Angangas.

Un inesperat sol de febrer va acompanyar el muntatge de la que ha estat la cinquena edició de la Lali Jove, una festa que dóna resposta a la llarga reivindicació del moviment associatiu juvenil per tenir un espai organitzat pels joves i per als joves dins les festes majors de la ciutat. A partir de les cinc de la tarda es van iniciar les activitats i tallers organitzats per diferents entitats i Grups de Treball que formen el Consell de la Joventut de Barcelona, i que van ser un èxit de participació reunint a centenars de joves.

Softcombat Bcn Febrer 10022019 (16)

Entre d’altres activitats, el públic va gaudir descobrint les realitats de la diversitat afectivo-sexual i de gènere a l’activitat “Estima en colors” i desmuntant estigmes sobre el sexe homo i bisexual a “Com follen les bolleres?”. També van poder recrear batalles medievals amb l’activitat de softcombat, o bé jugar i aprendre sobre la realitat de joves d’altres països sota l’ombra que oferien les carpes dels grups de treball de Sàhara Occidenal i Bòsnia-Hercegovina.

Captura

La Federació ECOM i les JUP, com ve sent tradició, van muntar un any més un circuit de mobilitat on els presents havien de superar obstacles conduint una cadira de rodes o caminant amb els ulls envenats, descobrint com és viure en primera persona les barreres amb què es troben a diari les persones amb capacitats diverses. El joc de reciclatge del Grup Justícia Climàtica del SCI, el taller sobre VIH d’AECS i l’English Meeting de la JCI van completar l’oferta d’activitats, narrada en tot moment des de l’escenari per l’associació Boca Ràdio.

Però aquí no acaba la cosa! Tot i que la caiguda del sol va transformar la tarda d’estiu en una gelada nit d’hivern, el públic present no es va voler perdre els concerts que començaven a les 20h. Encapçalat pel grup Doctor Prats i els seus ritmes electrònics, l’escenari es va omplir de l’energia de Beals the Band, finalistes del Festival Brot i la calma importada del Brasil pel tranquil duet que conformen Marcel Làzara i Júlia Arrey. La tendresa de la Suu va contrastar amb els seus temes reggae, però encara més amb les versions que va fer sobre l’escenari d’alguns clàssics del rock que van enbogir el públic. I, parlant de versions, va coronar la nit Angangas i els seus èxits dels 90 i dels 2000.

_MG_6627

Però, mentre la festa continuava a dalt de l’escenari, a baix manteníem el nostre compromís amb la pedagogia i l’activisme: les carpes del Punt Lila i SEXus van informar sobre violències masclistes i sobre sexe responsable, respectivament, mentre que les voluntàries de SOM.nit informaven sobre els riscos associats al consum de droguesentre el públic.

549f6317-4b5c-4d90-bda1-a078f84a4a02

No podem passar per alt, però, l’estrella de la nit: es va muntar un bon pollo! Concretament, un pollastre va rondar per les activitats i entre el públic del concert, tot recordant-nos que aquest any dedicàvem la festa a les tasques de cures sota el lema “Barcelona, per cuidar-la cal cuidar-nos”, i amb la clàssica pregunta “Saps què és la Lali Jove?”. Si després d’aquesta crònica no saps respondre, no et preocupis: ens veiem l’any vinent amb més tallers, més pedagogia, més joventut i més festa. L’aposta ferma del Consell de la Joventut de Barcelona i les entitats juvenils per reforçar el model de festes populars participatives organitzades per la ciutadania.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Pressupostos participatius: dona suport a les iniciatives juvenils a la fase final de votacions!
El 10 de juny comença la fase final dels pressupostos participatius de la ciutat i des ...
Participació
Crònica: La Fontana by Night més inclusiva, i més exitosa!
El passat dissate 29 de febrer més de 180 joves van poder gaudir de la cinquena edició ...
Participació
La Fontana by Night arriba a la seva desena edició!
La Fontana by Night, el festival de cultura dispersa i oci alternatiu del CJB i l’Espa ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.