Festival Diversitat 2018

banner diversitat

El Festival Diversitat és un esdeveniment que pretén treballar el respecte cap a la diversitat amb els infants i joves de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar vers aquesta temàtica amb dinàmiques i activitats vivencials, i visualitzar la tasca d’entitats que treballen dia a dia en aquest àmbit.

Per aconseguir aquests objectius, el Grup de Treball de Diversitat Funcional organitza, el dissabte 12 de maig a lEspai Jove La Fontana, una sèrie d’activitats i tallers adreçats a grups d’infants i joves d’entre 6 i 18 anys, procedents d’entitats juvenils i que, per tant, participin de la jornada acompanyats per educadors/es de la pròpia entitat.

INSCRIPCIONS: Per poder participar de les activitats, cal que us apunteu a través d’aquest formulari, fins dijous, 10 de maig.

Activitats per infants i joves: de 16.00 a 19.30h

El Festival comptarà amb la realització de diverses activitats adreçades a infants i joves de 6 a 18 anys, que es distribuiran per a cada franja d’edat segons el públic a qui van dirigides, i totes elles de participació gratuïta.

Cada grup podrà realitzar diverses activitats de 16 a 19:30h, totes elles amb una durada aproximada d’uns 30 minuts, i entre les quals hi ha:

  • Jocs de taula i el sentit del tacte

  S’explicarà la importància del sentit del tacte per integrar les persones cegues en totes les dinàmiques del joc. Es disposarà de diferents jocs de taula com ara baralles de cartes, 3 en ratlla, jocs de parelles, etc.

  • Tallers amb gossos pigall

  Coneixerem de primera mà la funció que fan els gossos pigall, amb tallers en els quals les persones que compten amb el seu suport ens explicaran com incideixen en el seu dia a dia.

  • Partit de Goalball

  S’explicarà en què consisteix aquest joc practicat per les persones cegues i present als jocs paralímpics. S’explicaran breument les normes del joc i es farà una petita demostració. Posteriorment, tocarà practicar-ho i valorar-ho!

  • Circuits de mobilitat, amb bastons i cadira de rodes

  Quines limitacions tenen les persones cegues o amb limitacions motrius per moure’s per la ciutat? Els infants i joves podran viure-ho en primera persona, caminant amb antifaç i bastó o anant en cadira de rodes.

  • Tallers sobre vida independent

  Activitat que ens permetrà conèixer de primera mà com es desenvolupen les persones amb diversitat funcional a l’escola, a la universitat, a casa, al transport públic, etc. Parlarem de la seva autonomia en aquests àmbits amb persones que ens ho explicaran en primera persona.

  • Taller de tiflotecnologia

  Activitat en la que coneixerem com la tecnologia pot facilitar la vida de les persones cegues o amb visió reduïda, podent utilitzar directament diversos estris, instruments i aplicacions que elles utilitzen en la seva vida quotidiana.

  • Taller «Mira com pinto!» 

  Taller en el que podreu experimentar com podria ser la creació artística si no poguéssiu utilitzar les mans per pintar.

  • Taller sobre diversitat afectivo-sexual i de gènere

  Activitat dinàmica que té per objectiu promoure la tolerància i donar a conèixer la diversitat existent en les relacions afectives.

  Plantell Antirumors

  Desmuntem rumors racistes amb un joc de pilota.

 • Promoció de les persones sordes

Posa’t en el lloc d’una persona sorda!  Reflexionem entorn a la sordesa.

 

 

Inscripcions a les activitats de tarda: FORMULARI Fins dijous, 10 de maig!

 • DIA I LLOC: DISSABTE 12 DE MAIG A L’ESPAI JOVE LA FONTANA [METRO L3 – FONTANA]

Si teniu qualsevol dubte feu un mail a dretscivils@cjb.cat