Hem celebrat la 57a Assemblea General Ordinària!

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 26 de març, la seva 57a Assemblea General Ordinària (AGO), la primera en format presencial després de l’inici de la pandèmia. 

Una quarantena de joves representants de les diferents associacions i entitats juvenils de Barcelona van poder ratificar un any més les entitats que formaran el Secretariat, el màxim òrgan de govern del Consell després de l’Assemblea, així com els pressupostos, les línies de treball i les resolucions que van presentar tant el secretariat com entitats membre. 

https://youtube.com/watch?v=M8aLgoddxGc%3Fstart%3D1%26feature%3Doembed

Es va aprofitar la renovació del Secretariat per recordar la importància de la participació en aquest òrgan per part de les entitats i es va acomiadar al Miguel Morilla i el Marc Usart, que han acabat el mandat.

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any s’han presentat un total de 7 resolucions, sis ordinàries i una d’urgència que es van aprovar amb la incorporació d’esmenes dutes a terme per Eina, Jovent Republicà i Servei Civil Internacional de Catalunya.

🟡No a la guerra a Ucraïna, sí a una pau amb Justícia Global

🟣Per un avortament lliure, gratuït i sense estigma per a les persones joves

🍻La polèmica dels botellots: una mirada jove per a un model d’oci nocturn no mercantilitzat

😡Per la visibilització d’un sistema adultocentrista

🥦Canviem la dieta per canviar el sistema

💪Per una realitat del treball digna

🔴Pel compromís del CJB en suport al dret d’autodeterminació del poble sahrauí

L’AGO va acabar amb un acte públic on vam comptar amb les intervencions de l’Alcaldessa Ada Colau i el Regidor de Joventut, Joan Ramon Riera.

El gènere a l’AGO

Donat que a cada intervenció, les participants de l’AGO deien el seu nom, pronom i entitat, hem pogut dur a terme un recull dels temps d’intervenció per gènere:

Les persones que es van identificar amb el pronom ell, han ocupat un total de temps de 29 minuts i 46 segons (un 66,51% del temps total) i les persones que s’identificaven amb el pronom ella, 14 minuts i 59 segons (un 33,49% del temps total).

Així, les persones que s’identificaven com a homes van ocupar dos terços de l’espai d’intervenció de l’AGO, mentre que les dones van ocupar el terç restant.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB Participació
58a Assemblea General Ordinària
Aquest és un espai web on trobareu tot allò que fa referència a l’Assemblea General ...
CJB Participació
23 de març: 54ª Assemblea General Ordinària del CJB!
Un any més, arriba l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Consell de la Jovent ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.