Febrer 2023

Estat de l’associacionisme juvenil al districte de l’Eixample

Des de l’àrea de Territori del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i des del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ) treballem en la detecció de les necessitats de l’associacionisme juvenil de cada districte de la ciutat. Aquestes les fem públiques elaborant un informe de cada un dels deu districtes de manera conjunta amb les entitats del territori.

L’objectiu d’aquest informe és ser una eina de treball, de politització i de visibilitat de la situció actual de l’associacionisme juvenil del territori. Alhora, té la capacitat d’enfortir les entitats juvenils de base comunitària, ja que els dona visibilitat i afavoreix el seu reconeixement.

Aquest mes us presentem l’informe del districte de l’Eixample fruit de la col·laboració amb 14 associacions i entitats juvenils arrelades al territori.

Les demandes i necessitats de l’associacionisme que pots consultar a continuació s’han presentat a la regidoria de l’Eixample i s’han obtingut els següents compromisos per part de la regidoria del districte.

En relació amb espais per a les entitats:

 • Valorar si es pot allotjar alguna entitat als baixos del C/Consell de Cent i C/Villarroel. Fer una visita d’aquests espais amb les entitats.  Abans del maig 
 • Comptar amb les entitats juvenils i culturals per definir i dissenyar els espais joves de La Sucrera i La Model.
 • Legalitzar el magatzem de l’A.E. Aldaia a la Model i posar-hi estanteries. Abans del maig 
 • Legalitzar l’espai per la colla Esquerdats, per poder-hi fer activitat i emmagatzemar. Valorar posar material per poder assajar.  Abans del maig 
 • Rehabilitar l’espai d’oficines de la model per poder fer ús provisional abans que es faci la residència per a la gent gran.  Abans del desembre
 • Fer una reunió amb l’AEiG Sant Ferran, i el conseller de barri i la tècnica de barri.  Abans del maig

En relació amb l’espai públic:

 • Facilitar, des de l’Administració, l’accés de les entitats de lleure educatiu als centres educatius
 • Posar pèrgoles al barri del Fort Pienc Abans del desembre

En relació amb el reconeixement de l’associacionisme en espais de participació ciutadana

 • Traslladar a la Regidoria de Joventut la proposta de fer una campanya de promoció i difusió de les entitats de lleure. Abans del maig

En relació amb els permisos d’esdeveniments

 • Crear un espai de trobada amb les entitats juvenils per debatre sobre els criteris dels permisos. De cara al següent mandat
 • Indagar si és possible ampliar els recursos per als punts lila De cara al següent mandat
Entitats que participen

Aquí pots consultar la situació concreta de cada entitat participant. S’hi detalla el seu context particular i quines són les seves demandes concretes.

Participa!

Ets una entitat de Barcelona i vols formar part d’aquests informes? Traslladar les teves necessitats i demandes al teu Districte? Venir a les reunions pertinents amb les institucions?

Qualsevol associació i entitat juvenil de base comunitària i arrelada al territori pot participar-hi! Només has d’escriure a territori@cjb.cat o al whatsapp 605064182

Més informes d'altres districtes

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.