Octubre 2023

Estat de l’associacionisme juvenil al districte de Gràcia

Des de l’àrea de Territori del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i des del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ) treballem en la detecció de les necessitats de l’associacionisme juvenil de cada districte de la ciutat. Aquestes les fem públiques elaborant un informe de cada un dels deu districtes de manera conjunta amb les entitats del territori.

L’objectiu d’aquest informe és ser una eina de treball, de politització i de visibilitat de la situció actual de l’associacionisme juvenil del territori. Alhora, té la capacitat d’enfortir les entitats juvenils de base comunitària, ja que els dona visibilitat i afavoreix el seu reconeixement.

Aquest mes d’octubre us presentem l’informe del districte de Gràcia, fruit de la col·laboració amb 10 entitats juvenils, de les quals 8 són entitats de base i 2 són una plataforma.

Les demandes i necessitats de l’associacionisme juvenil de Gràcia, que pots consultar a continuació s’han presentat dilluns 17 d’octubre en una reunió amb la regidoria del Districte.

Compromisos adquirits per la regidoria de Gràcia:

  • Districte tindrà en compte el document de “Les 11 condicions per un espai digne!” a l’hora de buscar espais per a les entitats de lleure.
  • Districte adaptarà el nou espai ofert als esplais Matinada-Pòrtics i Espurna a les seves necessitats.
  • Districte tindrà en compte a les entitats de lleure en el disseny de l’espai públic, si s’escau.
  • Districte fa acompanyament a les entitats de lleure en cas que necessitin establir relació amb centres educatius.
  • Continuar donant suport a les iniciatives dels Joves de la Gràcia Gitana.
  • Districte indaga en la possibilitat de no cobrar taxa a les joventuts dels partits polítics quan aquests organitzin alguns esdeveniments a la via pública (tenint en compte la tipologia d’activitats organitzades).
Entitats que participen

Aquí pots consultar la situació concreta de cada entitat participant. S’hi detalla el seu context particular i quines són les seves demandes concretes.

Participa!

Ets una entitat de Barcelona i vols formar part d’aquests informes? Traslladar les teves necessitats i demandes al teu Districte? Venir a les reunions pertinents amb les institucions?

Qualsevol associació i entitat juvenil de base comunitària i arrelada al territori pot participar-hi! Només has d’escriure a territori@cjb.cat o al whatsapp 605064182

Més informes d'altres districtes

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.