Febrer 2023

Estat de l’associacionisme juvenil al districte de Sants-Montjuïc

Al CJB, i en concret a l’àmbit de Territori, treballem en la detecció de les necessitats de l’associacionisme juvenil de cada districte de la ciutat, que fem públics mitjançant aquests informes. Aquest apropament a cada barri i districte, ens ha permès elaborar unes demandes que es fan comunes en l’àmbit de ciutat.

Així, aquest mes de febrer us presentem el tercer informe de l’any, del districte de Sants-Montjuïc. L’informe ha estat fruit de la col·laboració amb 9 associacions i entitats juvenils arrelades al territori.

Les demandes i necessitats de l’associacionisme que pots consultar a continuació s’han presentat a una reunió amb la regidoria del districte que ha adoptat els següents compromisos:

Espais per a les entitats:

 • Donar suport i, en cas de necessitat, fer mediació entre l’Agrupament Escolta Montserrat Xavier i la propietat dels seus locals.
 • Continuar donant suport a l’Agrupament Escolta Joan Maragall per poder garantir un espai d’emmagatzematge durant l’estiu i, en cas de necessitat, continuar fent mediació entre l’agrupament i l’escola.

Espai públic:

 • Explorar vies de col·laboració amb les escoles i altres equipaments municipals per poder donar resposta a la necessitat de les entitats de lleure de disposar d’espais coberts per fer-hi activitats.
 • Finalitzar les obres de les pistes esportives cobertes de l’antic bloc nou de Can Batlló. 
 • Fer una reunió amb Snts4Ever per abordar la seva problemàtica quan comencin les obres a la plaça dels Països Catalans
  • Parlar amb el regidor de l’Eixample per si la plaça Joan Miró pot ser una alternativa d’espai per l’entitat mentre hi hagi obres a la plaça dels Països Catalans.
 • Fer una reunió amb les entitats juvenils i l’equip tècnic del projecte de les pistes de bàsquet del parc de les Tres Xemeneies, per dissenyar de manera conjunta l’espai.

Nou equipament juvenil al Poble-sec

 • Continuar treballant conjuntament en el disseny del nou equipament juvenil del Poble-sec. 
 • Presentar públicament el projecte del nou equipament juvenil del Poble-sec.
 • Començar les obres d’enderrocament de l’edifici que ocupa el solar on hi haurà l’equipament juvenil del Poble-sec.
 • Trobar un encaix amb el Departament de Joventut i amb el Pla d’Equipaments del Poble-sec sobre les demandes dels serveis que Joves Units del Poble-sec volen que ofereixi el nou equipament. 
 • Continuar treballant perquè la tasca comunitària de l’equipament s’estengui a la plaça de les Tres Xemeneies

Emplacem a regidoria a començar l’abordatge de cada un dels compromisos de la mà de les entitats!

Entitats que participen

Aquí pots consultar la situació concreta de cada entitat participant. S’hi detalla el seu context particular i quines són les seves demandes concretes.

Participa!

Ets una entitat de Barcelona i vols formar part d’aquests informes? Traslladar les teves necessitats i demandes al teu Districte? Venir a les reunions pertinents amb les institucions?

Qualsevol associació i entitat juvenil de base comunitària i arrelada al territori pot participar-hi! Només has d’escriure a territori@cjb.cat o al whatsapp 605064182

Més informes d'altres districtes

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.