Jornada de presentació de l’informe sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de Barcelona

Més enllà de la foto, del postureig i de la precampanya electoral, hi ha la realitat de l’associacionisme juvenil; perquè cal que es compleixin els acords i es treballi en les necessitats de les joves.

És per això que el divendres 27 de gener a les 19:00h a l’Espai Jove la Fontana organitzem aquesta jornada per presentar lInforme sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de Barcelona, elaborat pel CJB i el CRAJ. Un informe on han participat més de 130 entitats i que recull les demandes i les necessitats de l’associacionisme juvenil de base comunitària de la ciutat.

La jornada té com a objectiu visibilitzar la situació actual de les entitats i presentar públicament les conclusions a les quals hem arribat elaborant l’informe, mostrant les dades que hem extret al llarg de l’any i exposant les principals demandes de les entitats al voltant de tres eixos: espais dignes, espai públic i comunitat.

Aquest informe neix de la necessitat de posar en comú les reivindicacions de l’associacionisme juvenil a nivell de ciutat, després de dos anys d’elaborar informes per districtes. Aquests informes territorials són una anàlisi i una proposta d’abordatge de les problemàtiques de cada districte que ens permeten recollir i difondre l’estat de les entitats, interlocutar amb les regidories i fer posteriorment un suport a les entitats i un seguiment dels acords presos amb l’administració.

La jornada comptarà també amb una taula rodona al voltant dels reptes de l’associacionisme juvenil de la ciutat. Les reflexions i la generació de discurs generades per la taula, seran d’utilitat a l’hora de fer incidència política i teixir futures línies de treball. Comptarem amb la participació de David FernàndezGala PinCasals de Joves de CatalunyaJoves Units del Poble-sec i el Sindicat de Llogateres.

Per tal de valorar i reconèixer l’acció comunitària que promou l’associacionisme juvenil, també volem crear un espai de cohesió per a les entitats juvenils oferint un espai de festa amb un monòleg de ‘Se Lia’, l’actuació del grup de música Svetlana i un tancament de festa amb PD Zitas i PD Candela, tot això acompanyat d’un càtering a càrrec de la Cooperativa Mujeres Pa’lante i barra a preus populars a càrrec de l’AEiG El Cau del Besòs.

Programa de la jornada

19h: Presentació de l’Informe sobre l’estat de l’associacionisme juvenil de base comunitària de Barcelona.

19:45h: Taula rodona a cinc bandes amb diferents ponents relacionats amb el món de l’associacionisme que debatran sobre les següents qüestions: L’administració és una aliada? Qui i com participa de les iniciatives comunitàries? Quines opressions/resistències adultcèntriques reben les organitzacions juvenils?

  • David Fernàndez: periodista, soci de Coop57 i membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural
  • Gala Pin: política i activista tecnològica, municipalista i dels drets humans.
  • Josep Maria Ballesteros, de Casals de Joves de Catalunya: federació que agrupa associacions juvenils que fomenten la participació dels i les joves, des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, assemblearisme i transformació social.
  • Joves Units del Poble-sec: associació juvenil del barri del Poble-sec que té l’objectiu de coordinar i promoure entre els joves del barri l’associacionisme i les iniciatives pròpies. Treballen activament per aconseguir un equipament juvenil al barri.
  • Enric Aragonès, del Sindicat de Llogateres: organització de persones que viuen de lloguer, que s’uneixen per conèixer, defensar i conquerir els propis drets a través de l’ajuda mútua.

21:15h: Càtering a càrrec de la Cooperativa Mujeres Pa’lante i monòleg de ‘Se Lia’ sobre l’associacionisme.

22h: Concert amb Svetlana.

23h: Música a càrrec de PD Candela i PD Zitas.

No cal inscripció prèvia per assistir a la jornada.

Altres notícies i posicionaments relacionats
Territori
Els 15 compromisos de la regidoria de Sants-Montjuïc amb les entitats juvenils!
El passat 24 de febrer les entitats juvenils de Sants-Montjuïc i el CJB ens van reunir ...
Territori
Els 11 compromisos de la regidoria de Les Corts amb les entitats juvenils!
Ahir 8 de juny el CJB ens vam reunir amb la regidoria del districte de Les Corts per abo ...
Territori
Les entitats juvenils de Ciutat Vella obtenen 11 compromisos de l’equip de regidoria!
Ahir 4 d’abril les entitats juvenils de Ciutat Vella i el CJB ens van reunir amb la re ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.