Notícies

Les cinc tanques que segellen les fronteres al Magreb

Categories: Notícies Recursos

16 de juliol de 2015

2233-944-550Un món on es continuen aixecant fronteres, on es continuen invertint diners en mantenir els murs i els exercits que els vigilen, camins de violència i conflicte que es dibuixen al mapa.

El murs i les tanques són un manera d’aïllar un territori i bloquejar l’entrada d’altres. Són molts els països que han tancat les seves fronteres físicament, molts els que han partir regions en dos aixecant un mur i dividint la població: Els murs de Belfast, de Palestina, del Sàhara i d’Alemanya en són un gran exemple.
El diario.es ha publicat un article on presenta un mapa de les tanques frontereres al Magreb. “En els últims anys, el Magreb és el lloc on s’estan alçant més murs, tanques i barreres”. Les raons per aixecar aquests murs són diferents en cada cas: mentre que Espanya justifica les tanques de Ceuta i Melilla com a fronteres per evitar l’entrada d’immigració a territori espanyol i europeu, en el cas del Marroc amb el Sàhara la justificació és la de “protegir-se i defensar-se dels atacs del Polisari”. Al 2014 el Marroc va començar a aixecar una tanca a la frontera amb Argèlia per protegir-se de les amenaces terroristes, la immigració il·legal i del contraban. Tot un conjunt d’arguments que, en cap dels casos, arriba a justificar la seva existència. Per últim, un nou mur està en construcció: el Mur de sorra a la frontera entre Tunísia i Líbia que, es preveu, estarà acabat a finals d’aquest any. En aquest cas la justificació és la d’evitar un atac terrorista per part de Líbia.

Tot i l’ús d’aquest mecanisme fronterer, la veritat es que cap d’ells soluciona els problemes de fons. “Només els posposa. Els murs es construeixen quan fracassa la política” explica el director del Centre d’Investigació del Món Àrab i del Mediterrani, en Hasni Abidi.

Si voleu llegir la notícia sencera i veure el mapa cliqueu aqui

One Comment

Teodoro Fuhri

Thanks for every one of your work on this website. My daughter enjoys going through internet research and it is simple to grasp why. My spouse and i notice all regarding the powerful ways you offer reliable information via this blog and even encourage contribution from some others on the area so our own girl is without a doubt starting to learn a lot. Take pleasure in the remaining portion of the year. You are carrying out a first class job.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Contingut relacionat