Notícies

Recursos pel Dia Escolar de la Noviolència i la Pau

Categories: Dialegs per la pau Notícies Recursos

14 de gener de 2016

El proper dia 30 de Gener es celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Com a Consell de la Joventut de Barcelona, moviment interassociatiu conformat entre d’altres, per entitats juvenils educatives; volem insistir en la importància de treballar la no-violència i la pau amb els nostres infants i joves. El missatge bàsic és: “Amor universal, no violència i pau. L’amor universal és millor que l’egoisme, la no-violència és superior que la viòlència i la pau és més adient que la guerra”.
Educar per la pau és educar contra el conformisme i per una consciència crítica i transformadora, posant èmfasi en la necessitat d’educar en i per al conflicte. Això suposa treballar la perspectiva positiva del conflicte i generar estratègies i habilitats que els ajudin a enfrontar-se a aquests de forma noviolenta.

Amb aquest objectiu la FundiPau (Fundació per la Pau) presenta una proposta didàctica amb algunes idees d’activitats per duu a terme durant el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Aquest any les han centrat en el tema dels refugiats i refugiades, les causes de la seva fugida i el tracte que es mereixen.

Si esteu interessats i interessades en aquests recursos pedagògics cliqueu al següent link:
DOCUMENT FUGINT DE LA GUERRA

MAPA INTERACTIU

Contingut relacionat