Notícies

El Moviment Associatiu Juvenil dóna suport a la causa palestina

Categories: Dialegs per la pau Notícies Palestina Recursos

11 de maig de 2016

El Moviment Associatiu Juvenil dóna suport a la causa palestina

11 maig 2016

palestinaEl 15 de maig, farà 68 anys que va tenir lloc la Nakba, “el gran desastre”, que va suposar  l’expulsió i despossessió de centenars de milers de palestins i palestines de les seves terres com a conseqüència del Pla de Partició de les Nacional Unides, que va donar lloc a la creació de l’Estat d’Israel. Des de llavors, el poble palestí viu una vulneració dels Drets Humans sistemàtica i és víctima de les polítiques d’apartheid del govern d’Israel, de la violència i repressió constant, tant als territoris ocupats de Cisjordània com a dins del mateix estat d’Israel, i del bloqueig inhumà i il·legal a Gaza.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) volem aprofitar la commemoració de la Nakba per tornar a denunciar la impunitat amb la que es succeeixen, dia a dia, aquestes violacions constants de drets i per reivindicar l’ús d’estratègies de lluita No-Violenta, com la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS), per fer-hi front. Per aquest motiu, el CNJC dóna suport i el CJB s’adhereix a la Coalició Prou Complicitat amb Israel arrel de l’aprovació, la passada Assemblea General Ordinària, de la resolució en favor dels Drets Humans a Palestina i en base a la resolució del CNJC en suport a  Palestina, Kurdistan i el Sàhara Occidental. La Coalició Prou Complicitat amb Israel engloba a diferents moviments socials, col·lectius, entitats i persones que lluiten per trencar la complicitat de les institucions i empreses catalanes amb la violació dels drets del poble palestí, per conscienciar a la ciutadania, de manera que es solidaritzi i actuï en conseqüència, i per reivindicar el compliment dels acords internacionals corresponents.

L’associacionisme de Catabanksy-gazalunya volem seguir treballant en coordinació amb altres entitats i moviments que lluiten per denunciar que l’estat d’Israel segueixi colonitzant i construint assentaments il·legals de colons israelians a tota la part de Cisjordània, violant el Dret Internacional amb total impunitat, negui el dret de retorn a més de 5 milions de persones refugiades, sigui un dels principals exportadors d’armes -provades prèviament sobre la ciutadania palestina-, discrimini a  la població palestina que viu a Israel com a ciutadans i ciutadanes de segona i bombardegi sense motiu i de manera cíclica la Franja de Gaza, bloquejada il·legalment.

És per aquest motiu, que des del CNJC i CJB commemorem el dia de la Nakba  i ens comprometem a participar i recolzar totes aquelles accions que segueixin la línia de la lluita no violenta per demanar la fi de la violació dels Drets Humans a Palestina i reclamar que Israel compleixi el Dret Internacional. També ens sumem a la demanda de la Coalició per a que l’Ajuntament de Barcelona trenqui el seu agermanament amb l’Ajuntament de Tel Aviv, que es manté des del 1998. Aquest agermanament normalitza l’ocupació de les terres palestines per part de l’estat d’Israel, tapant sota la cortina de les relacions diplomàtiques una campanya sistemàtica de violacions de drets.

Els i les joves del país volem ser part activa de la lluita contra la injustícia que es viu a Palestina i a tots els pobles i territoris oprimits promovent la cultura de pau, tant a nivell local com internacional, i fomentant la participació i la conscienciació com a eina imprescindible per a la transformació social. Com a joves tenim el deure d’aixecar la veu per reclamar que es respectin els Drets Humans i exigim no ser partíceps, directa o indirectament, de la normalització de la situació d’aparheid que es viu als territoris ocupats per Israel. En definitiva, els i les joves de la ciutat de Barcelona ens posicionem a favor del dret a l’autodeterminació de Palestina i apostem clarament per l’estratègia No-Violenta per acabar amb l’ocupació del territori palestí.

Barcelona, 11 de maig del 2016

8 Comments

Karl Arambulo

hi!,I really like your writing so a lot! percentage we communicate more about your article on AOL? I need an expert in this house to solve my problem. May be that is you! Taking a look ahead to see you.

August Chriscoe

I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

Darcel Sturgill

hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon..

Sadie

You made some respectable points there. I looked on the internet for the issue and located most individuals will go along with with your website.

how to generate an invoice

I like what you guys at kitchen remodeling lansing are up to. Such smart professional design and craftsmanship! Keep up the superb works guys. I’ve incorporated you guys to my contacts. I think by my passing along kitchen lansing remodeling info it will improve the value of my credibility.

abogado para accidente de carro mesquite

Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thanks for your time!

ETIAS Visa

Hi there it’s me, I am also visiting this web site daily, this
website is actually good and the viewers are really sharing fastidious thoughts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Contingut relacionat