Notícies

CRÒNICA DEL VIATGE A TÀNGER: guanyadors del BcnZoom 2016

Categories: BCNZoom Tanjazoom

15 de juny de 2016

CRÒNICA DEL VIATGE A TÀNGER

Del 26 al 29 de maig del 2016 el grup de Joves de l’Esplai Sant Medir, els Pàjarus, vam visitar Tànger en el marc del projecte TanjaZoom. Vam compartir els 4 dies amb els joves de tot el territori que es trobaven a Tànger per presentar els curts que havien fet ells mateixos sobre la seva vida quotidiana o problemàtiques amb què es troben en el seu dia a dia.

Als matins ens encarregàvem de dinamitzar tallers per treballar amb els participants del TanjaZoom temes com el gènere, el racisme o la sostenibilitat. A les tardes ens traslladàvem al cinema per veure els curtmetratges del cicle.

L’experiència va ser excepcional perquè vam poder compartir 4 dies sencers (tallers, àpats, actes culturals, visita a la ciutat, etc.) amb joves de la mateixa edat que nosaltres però amb una realitat molt diferent de la nostra. Ens quedem amb mil anècdotes, un milió de fotos i infinites coses que mai oblidarem…

 

Iker: Si hagués de destacar algun tret característic que em va impactar va ser la gran hospitalitat que ens van oferir i la rapidesa amb la qual ens van incloure en el seu dia a dia. Una experiència inoblidable i que sempre recordaré.

Cristina: El fet de compartir moments amb gent tan diferent, però tan semblant a la vegada. La interacció de dues maneres diferents de veure el món, de dues cultures, que compartien la il·lusió i les ganes d’aprendre!

Gerard. S: Va ser una experiència impressionant, és sorprenent la diferència cultural entre dos llocs que es troben tant a prop un de l’altre!

Laura: El viatge a Tànger va superar totes les expectatives. Teníem ganes d’aprendre i intercanviar experiències, però el contacte amb els joves tangerins ens va enriquir d’una manera inimaginable.

Joan: Simplement màgic. Desitjo tornar al Marroc més d’un i de dos cops a la vida.

Neus: Compartir 3 dies amb persones que viuen realitats diferents, et fa veure que cadascú te el seu quelcom. I que la vida és un aprenentatge, i el millor mètode per créixer com a persona es viatjar i enriquir-se de les diferents cultures.

Guillem: A mi em va sorprendre molt que la part rica i la part més pobre estaven completament juntes. Però compartir moments amb una cultura tan diferent va ser una experiència molt gratificant.

Artur: Anar al Marroc va ser una experiència espectacular. Conèixer una cultura tant diferent a la nostra i estan tant a prop nostre… sembla impossible. Per això ho recomanaria a qualsevol que pugués.

Pau: El viatge a Tànger va ser molt interessant. Vaig poder conèixer una cultura diferent i compartir experiències amb persones relativament properes a nosaltres geogràficament però tan distants pel que fa a la cultura i a la societat.

Salut: El que valoro més del viatge va ser l’amabilitat i la calidesa amb què ens va rebre tothom, trencant els estereotips i aprenent una nova cultura i forma de veure la vida. És interessant conèixer de primera mà països diferents del natal, en tots els àmbits.

Arnau: Ja havia estat al Marroc així que ja sabia el que em trobaria, tot i així vaig gaudir molt de les persones que ens varen acollir allà ràpidament. Veure com afrontaven la situació el nostre grup de joves va ser tota una experiència que recordaré durant molt de temps.

Cèlia: El que em va encantar del viatge va ser veure els mateixos curtmetratges dels joves d’allí. Poder, d’alguna manera, veure el món amb els seus ulls: que els preocupava, que els interessava, com era el seu dia a dia…

Contingut relacionat