Notícies

Guia d’acció No Violenta – com fer front a la repressió des de la #noviolència

Categories: Notícies Recursos

28 de setembre de 2017

magnum-photos-translated-by-marc-riboud-600-20235El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya amb l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta (NOVACT) i el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia han publicat la  Guia d’Acció Noviolenta.

Aquesta guia consta de tres blocs. En primer lloc, des del CNJC anotem diversos consells que cal tenir en compte a l’hora de participar de qualsevol mobilització. A més posem l’accent en les cures i la importància de cuidar-nos, especialment en moments de tensió i mobilització.

A la segona part de la guia, NOVACT aporta un recull de consells pràctics sobre com dur a terme la resistència passiva i explica breument quines són les estratègies de resistència noviolenta i per a què ens poden servir.

Finalment, Irídia complementa la guia amb una visió més jurídica i legal que ens informa de quins són els nostres drets com a persones manifestants i com detectar i actuar en cas que es vulnerin. Finalment, ens llista alguns recursos que podem utilitzar en casos de vulneració de drets i/o de detenció.

La guia ve acompanyada de quatre infografies que resumeixen els diferents continguts. Tant la guia com les imatges les podeu descarregar al web del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya:

ACCEDEIX ALS RECURSOS AQUÍ

Contingut relacionat