Notícies

Curs de conflictologia: Resistències pacífiques i noviolència – SCI

Categories: Notícies Recursos

15 de novembre de 2017

Com cada any el Servei Civil Internacional organitza el seu curs de conflictologia. Enguany l’oferta és molt àmplia i tindrà lloc els dies 21, 23, 28, 29 i 30 de novembre de 16:30h a 20:30h.

Informació del web de l’SCI

Abordem de nou el curs anual de Conflictologia per analitzar els conflictes globals actuals, les seves causes i com aquests afecten persones i pobles. Aquesta vegada, però, ho volem fer des de la perspectiva de la resistència, posant el focus en els processos de construcció de pau i el paper de la societat civil organitzada als territoris en conflicte. Ho fem amb un ull posat, i salvant sempre les distàncies, en la situació repressiva que hem patit a Catalunya durant l’últim mes, i amb l’objectiu d’aprendre i alimentar-nos d’experiències de resistència transformadores que han tingut lloc a altres parts del món. Ho fem també amb el convenciment de la potència de la lluita noviolenta i la resistència pacífica i el seu paper com a motor de transformació social. Volem analitzar-ho des d’una vessant més teòrica, però sobretot des de la descoberta d’experiències que han mobilitzat la societat civil a països en conflicte o davant de la repressió dels governs o poders fàctics. Per una banda, posarem el focus a dos territoris de l’Amèrica Llatina, reconeguts per la seva capacitat d’organització popular i de resistència: Oaxaca (Mèxic) i Colòmbia; i per l’altra recuperem experiències de pobles de la Mediterrània: Palestina com a un dels referents més important de moviment de resistència pacífica organitzada davant la ocupació i Síria, com a exemple dels límits de la noviolència i la lluita armada.

Per acabar, proposem una taula rodona oberta, organitzada novament amb La Directa, per aterrar com podem articular la resposta de la societat civil davant la vulneració de drets a Catalunya. Volem comptar amb agents de la societat civil que van tenir un paper actiu durant la defensa dels col·legis l’1 d’octubre i els dies posteriors i parlar de com continuar teixint una xarxa de solidaritat davant els possibles casos de repressió futurs.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Horari: 16.30 a 20.30h
Lloc: La Vaqueria de l’SCI Catalunya (C/ del Carme, 95, El Raval, BCN)
Preu: 5€ sòcies (15€ no sòcies)
Places limitades (cal inscripció prèvia a través del formulari)
Certificat de participació i certificat de reconeixement del PFVC (80% assistència)
Contacte: global@sci-cat.org
*La llengua del curs serà el català (excepte en algunes sessions, ho trobareu especificat abaix).

confli_web

Contingut relacionat