Notícies

Vols participar en un nou projecte d’intercanvi a Bòsnia?

Categories: Bòsnia Notícies

28 de maig de 2018

image template

Des del CJB estem impulsant el Grup de Treball de Bòsnia, un grup de joves i entitats que es va iniciar l’any 2016 i al que volem donar continuïtat obrint el grup i ampliant la participació a través d’un nou projecte d’intercanvi!

Us interessa? Voleu participar…? 

Però… d’on ve tot això?

El programa de Pau i Cooperació del CJB manté una estreta relació amb Bòsnia des de l’any 2016, any en el qual es va crear un grup de treball dedicat a treballar la sensibilització del conflicte ètnic a Barcelona. Essent conscients de la relació històrica que Barcelona ha tingut amb Sarajevo, seguim treballant amb l’entitat que des de l’inici ha estat la nostra contrapart a Bòsnia; el Youth Initiative for Human Rights (YIHR).

Durant aquests anys s’han fet diferents accions a Barcelona acompanyades de viatges de descoberta per part del grup de treball que segueix vigent fins a l’actualitat. Paral·lelament a les accions que desenvolupem com a CJB, l’Observatori Europeu de Memòries -impulsat per la Fundació UB Solidaritat- ha picat la nostra porta enguany per iniciar una col·laboració a un projecte de memòria històrica que estan duent a terme i que dóna especial rellevància a les persones joves.

En què consisteix el nou projecte d’intercanvi?

Si tens ganes d’iniciar aquesta nova lluita, la teva participació constarà de diverses fases:

  • Una formació d’un dia prèvia al viatge amb el grup de treball del CJB de Bòsnia durant el mes de juliol.
  • Viatge de 7 dies a Bòsnia per conèixer de primera mà el conflicte ètnic i les seves conseqüències passant per ciutats com Sarajevo, Srebrenica i Mostar (totes les despeses cobertes) durant la primera quinzena del setembre (les dates concretes encara estan per definir).
  • Jornada d’avaluació i intercanvi d’experiències al mes de setembre.

A qui s’adreça aquest projecte?

Busquem 8 joves d’entre 18 i 30 anys!

 Tenim una condició!

Si t’apuntes a fer visible el conflicte ètnic i a construir memòria, et convidem a formar part del nostre grup de treball de Bòsnia. Ens reunim un cop al mes i, juntes, organitzem activitats per tal d’enfortir el moviment juvenil per recuperar la memòria històrica d’aquest conflicte i fer arribar la seva situació a Barcelona.

 Vull participar! Què he de fer?

Si vols participar, envia les teves dades i la teva motivació per formar-hi part a internacional@cjb.cat. Tens temps fins al 29 de juny.

Juntes, construirem memòria!

10 Comments

Lucille Bramson

Spot on with this write-up, I actually assume this website wants much more consideration. I’ll probably be once more to learn much more, thanks for that info.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Contingut relacionat