Art i conflicte, nou curs per a persones joves associades!

cartelldef

Des del Consell de la Joventut de Barcelona i l’Espai Jove la Fontana us oferim un curs anomenat: Art i conflicte, art social i cultura de pau. Es tracta d’un que curs pretén descobrir l’art com a eina que permet mediar, generar discursos, construir relacions i imaginaris col·lectius encaminats a l’apoderament personal i col·lectiu. Apropar-nos als processos i productes artístics que permeten la transformació social des de valors com la solidaritat, el suport mutu, el diàleg o la cultura de pau. Diferents projectes a nivell internacional i local demostren el potencial que l’art pot tenir en el desenvolupament d’un grup, d’una entitat, d’una comunitat i d’una societat.

És un curs complet que hem dividit en quatre sessions per a poder facilitar-vos l’assistència. Les sessions seran de dues hores i mitja i les realitzarem a l’Espai Jove la Fontana els dies:

  • 10 de novembre de 19h a 21:30h: L’ art social i transformador

Maneres d’entendre l’art i l’artista
Models de gestió
Tensions entre el projecte artístic i el social
Experiències d’art transformador

  • 15 de novembre de 19h a 21:30h: La gestió dels conflictes i la cultura de pau través de l’art

La comunicació
La competició vs la cooperació
Tipologia d’accions en la cultura de la pau i experiències

  • 22 de novembre de 19h a 21:30h: El paper del dinamitzador en els projectes d’art social

El rol i tasques
Eines per a la dinamització

  • 29 de novembre de 19 a 21:30h: Taula rodona, límits i potencialitats de l’art com a eina per la gestió de conflictes i la cultura de pau.

La formació és gratuïta i està pensada per a persones joves associades que tinguin interès en formar-se i posar en pràctica tot l’aprenentatge al seu entorn.
Com volem aprofitar al màxim la formació i volem tenir l’oportunitat d’aprofundir veritablement en els conceptes el curs estarà limitat a 25 persones. Per aquest motiu us recomanem que no trigueu en apuntar-vos però que ho feu convençudes de que podreu venir a les quatre sessions!

Si voleu conèixer encara més en profunditat el curs, a continuació teniu disponible el Pla del curs amb els objectius, metodologies i les trajectòries del professorat del curs: PLA DEL CURS

PER INSCRIURE’T AL CURS

OMPLE EL SEGÜENT FORMULARI

La data límit per omplir el formulari és el dia 3 de novembre!