Projecte Sàhara

untitled-infographic(2)

El CJB engega el seu projecte al Sàhara Occidental, participa!

Des del Consell de la Joventut de Barcelona busquem persones joves interessades en entrar a formar part del grup de treball que coordinarà el Projecte Sàhara. Un projecte de foment de la participació juvenil que s’emmarca dins «LAONF II: Reforçant la visibilitat, capacitat i compromís de les noves generacions del Sàhara Occidental amb la no violència» que fins ara ha estat coordinat per la federació d’associacions amigues del poble sahrauí -ACAPS- i l’Institut per la No Violència – Novact i en el qual ara el CJB entra a formar part.
La incorporació del CJB al projecte LAONF és l’oportunitat per poder aportar el nostre gra de sorra en el desenvolupament d’iniciatives a nivell local i global que contribueixin a aconseguir la llibertat del poble sahrauí. L’objectiu és treballar amb el grup de joves sahrauís que l’any passat van rebre un conjunt de formacions sobre estratègies no violentes per tal de ser agents multiplicadors del contingut de les formacions que van rebre.  El que es busca és que més enllà de les formacions que rebin les persones joves del grup LAONF sobre estratègies no violentes, aquestes també comencin a teixir xarxes, s’associïn i que fomentin la participació juvenil als seus territoris per tal que la lluita no violenta esdevingui la principal opció per a les sahrauís.

El grup de treball del Projecte Sàhara planificarà, prepararà i executarà totes les accions relacionades amb el projecte durant els propers dos anys. Per aquest motiu es busquen persones joves motivades i compromeses per poder emprendre aquest repte i que considerin que poden aportar la seva visió i els seus coneixements en relació al temes claus que treballarem: el foment de la participació juvenil, apoderament juvenil, treball en xarxa, processos participatius, motivació…

Tingues en compte que dins el projecte es contempla un viatge als campaments de refugiats i refugiades per poder compartir aquests espais formatius i de creixement al propi territori.

Si tens més de 21 anys i estàs interessat o interessada en participar envia un correu a:

internacional@cjb.cat

On hi figuri:

  • Les teves dades personals i el teu contacte. Explica també quina és la teva entitat de base i quin ha estat el teu recorregut.
  • Una explicació sobre quins coneixements tens sobre participació juvenil, apoderament juvenil, treball en xarxa i la teva experiència en processos semblants.
  • Una explicació sobre perquè et motiva participar d’aquest projecte i què podries aportar al grup de treball.

Si vols més informació descarrega’t el projecte