Qui som?

fotoDes del CJB promovem la cultura de la pau a nivell local i internacional incidint en el foment de l’associacionisme i la participació com a eina i motor per a la transformació social. Treballar per la cultura de la pau ens porta a definir tres escenaris a partir dels quals centrem les accions: les relacions internacionals, la cooperació i la sensibilització en matèria de solidaritat internacional.

Entenem la cooperació com un instrument per afavorir la capacitat de defensa dels drets humans dels col·lectius més desafavorits i entenem que la millor manera que tenim de fer-ho és a partir del foment de la participació juvenil, el treball interassociatiu i l’educació per la pau. Per això, tots aquells projectes que desenvolupem giren entorn la promoció de l’associacionisme, la creació i enfortiment de plataformes locals de joventut i la consolidació de la interlocució política juvenil.

Què és JUNECO?

L’objectiu de Juneco (“joventut” en Esperanto) és esdevenir un portal on es recullin totes les accions que el CJB desenvolupa en matèria de pau i cooperació. Així, pretén ser un espai per a conéxier amb més profunditat projectes ja consolidats com el de la Xarxa TanjaZoom, fer seguiment del desenvolupament del Festival de Curtmetratge Social BcnZoom, explicar l’exploració de nous territoris amb qui treballar, oferir recursos relacionats amb la cultura de pau i també un racó per explicar les experiències personals d’aquelles persones que a través de les seves entitats participen en alguns dels projectes de Juneco.
Potenciar la xarxa i el diàleg entre l’associacionisme juvenil de Barcelona i els països del mediterrani , promoure l‘enfortiment de democràcies locals promovent la participació dels joves a la vida política i difondre la realitat de l‘associacionisme juvenil a la resta del món són alguns dels objectius que s’articulen des de Juneco.

Un projecte impulsat pel CJB

El Consell de la Joventut de Barcelona és la plataforma interassociativa que coordina i representa les principals entitats juvenils de la ciutat de Barcelona. El CJB va néixer l’any 1980 com un instrument democràtic de participació i d’acció juvenil, per promoure el creixement d’un associacionisme fort i articulat.

El CJB defensa l’associacionisme com una eina de participació i d’acció fonamental, que cal difondre i potenciar, especialment, entre la població més jove. Des del CJB es defensa una valoració més real i positiva de la gent jove i del moviment associatiu juvenil entre els altres sectors socials de la ciutat, fomentant i potenciant les entitats juvenils com a veritables escoles de formació en els processos democràtics, participatius i de presa de decisions.