Les joves no voten

Les joves no voten. O si? La ciutat de Barcelona és, actualment, una ciutat pensada pels i per als adults. I també ho són les seves eleccions municipals.

Mentre les persones adultes prenen les decisions, les joves no volem conformar-nos amb ser el futur: som el present. Per aquest motiu, abans de demanar-nos el vot, cal escoltar-nos, deixar-nos espai per fer polítiques i per posar les nostres necessitats i drets al centre.

Debat Jove

I tu? Vols saber què votes? Explicar-nos quines polítiques no votaries mai? Demanar comptes als candidats joves dels partits que s’hi presenten a aquestes eleccions? Et convidem al Debat Jove de les eleccions municipals. Un espai on les 8 candidates joves dels principals partits debatran sobre habitatge, ocupació, cultura i molts altres temes què ens preocupen a les joves i que comptarà amb la moderació de la periodista Laura Estrada (@laauraestrada).

T’esperem el dijous 16 de maig a les 18:00h a Plaça Universitat amb:

  • Nat Martínez (Barcelona en Comú)
  • Maria Vila (Barcelona és Capital – Primàries)
  • Alba Sanjurjo (CUP)
  • Max Zañartu (ERC)
  • Marc Rodes (Junts x Catalunya)
  • Javier Rodríguez (PSC)
  • Ignacio Rigau (PP)
  • Fernando Carreras (Plataforma Valls BCN 2019)

Coneix les candidates

Vols saber amb qui comptarem al debat? Conèixer una mica més les candidates joves que volen representar-te a l’ajuntament? Saber per què elles sí que voten? Doncs t’hem preparat uns petits vídeos amb totes elles!

 

Analitzem els programes!

No tot acaba amb unes reunions i un debat. Després de trobar-nos personalment amb els principals candidats a l’alcaldia de Barcelona, des del CJB hem analitzat els seus programes per comprovar quantes de les nostres reivindicacions incorporen.

Vols consultar-ho abans de decidit el teu vot? Aquí tens els resultats! 

Taula Anàlisi simplificat

Decàleg de l’associacionisme jove

La joventut no és una etapa de transició, no és el pas de la infància a la vida adulta, sinó que és una etapa en si mateixa. I, a més, les joves de Barcelona som diverses. Compartim un vincle generacional i un context socioeconòmic, però cadascuna de nosaltres viu en el seu dia a dia unes opressions diferents. Les eleccions municipals són una oportunitat que l’associacionisme juvenil no pot deixar escapar. Volem deixar petjada, volem incidir. I, per fer-ho, tenim propostes i incidirem en la campanya: set vídeos on les candidates joves a les eleccions municipals ens conten per què sí voten i per què val la pena que tu també ho facis.campanyavot

Mentretant, pots consultar aquí el nostre decàleg de propostes des de la joventut associada.