No diguis president, digues presidència: comunicació inclusiva per associacions i entitats

El llenguatge que fem servir pot condicionar la percepció que tenim del món. Si només parlem de presidents, potser mai obrirem l’oportunitat a una presidenta. Si fem servir “boig” com insult, mai normalitzarem la neurodivergència.

Necessitem un associacionisme jove que es comuniqui de manera inclusiva i responsable, que faci servir llenguatge respectuós amb la diversitat de gènere, de capacitats, afectiva, sexual, religiosa, ètnica, d’origens i de classe.

Els canvis al llenguatge no serveixen si no s’acompanyen de canvis materials, però poden ser un primer pas. I, si no ho creieu, proveu a aplicar les normes de la comunicació inclusiva als vostres Estatuts! De ben segur que trobareu que es poden canviar limitacions estructurals. Podeu fer servir el Llibre d’Estil del CJB per inspirar-vos.

Mentre tant, us deixem amb 10 breus consells que els Espais Feminsmes, LGBTI+ i Diversitat Funcional del CJB han escollit!

002
003
004
005
006
007
008
009
010
011

012
Altres notícies i posicionaments relacionats
Feminismes i LGTBI+
Jornades ‘Eines feministes per a l’organització col·lectiva’
Feminismes i LGTBI+
Contra la violència, purpurina! Setmana per la diversitat LGTBI+ 2019
Defensar la diversitat és, per força defensar els drets humans. Defensar el dret a les ...
Feminismes i LGTBI+
L’àmbit de Feminismes i LGBTI+ del CJB penja d’un fil!
No arriben els 20.000€ corresponents al 2022 i en dubte el con ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.