Notícies

Declaració del Consell Social de l’Habitatge de Barcelona

Categories: Habitatge

14 de desembre de 2012

L’extraordinarietat d’aquesta trobada ordinària anual, va venir donada per l’aprovació per unanimitat de totes les entitats presents, així com de les àrees de d’habitatge de l’Ajuntament i la Generalitat, on s’alerta del greus i imminents perills socials que pot comportar l’aplicació de determinades polítiques d’habitatge.

Es va coincidir també de manera unànime en el diagnòstic de la situació: extremadament greu i amb risc de part important de la població de quedar-se sense sostre. Davant d’això, les entitats socials reclamaven polítiques molt més contundents a les que s’estan aplicant; mentre l’administració s’escudava en els pocs recursos de què disposa a nivell municipal tan econòmics, com legislatius.

La declaració indica com a principals problemes i demandes, els següents punts:

  • Demana que es garanteixin, promocionin i fomentin les polítiques socials d’habitatge que contemplin la promoció d’habitatge assequible, ajuts al pagament de lloguer o prestacions d’especial urgència en casos d’impagament de lloguer o hipoteca.
  • Alerta sobre l’articulat d’un decret (RD Llei 20/2012) que contempla la supressió d’ajuts ja adjudicats durant el Pla Estatal d’Habitatge 2009-2012, advertint que la seva retirada implicaria deixar en situació de vulnerabilitat a les famílies en habitatges de protecció i d’insolvència a les promotores que els han construït.
  • Exigeix la necessitat de promoure polítiques que garanteixin la viabilitat econòmica de les futures promocions d’habitatge social a nivell estatal. Inexistents, de moment en els plans presentats pel Ministeri de Foment.
  • Demana que es cedeixin una part dels habitatges i metres quadrats de la “Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària” (el més conegut com a “Banc Dolent”) per polítiques socials d’habitatge.

Des del CJB compartim la preocupació expressada per aquest comunicat conjunt, que subscrivim totalment, i reiterem la nostra inquietud per la tendència al descens de la taxa d’emancipació juvenil, senyal inequívoc que les generacions joves i precàries actualment troben grans dificultats per poder marxar de la llar familiar. En aquest sentit, reiterem el nostre compromís de continuar treballant amb el Consell de l’Habitatge Social de Barcelona, per tal garantir col·lectivament que el dret a l’habitatge sigui una realitat a la nostra ciutat.

 Podeu descarregar la declaració aprovada en aquest enllaç.

 

Contingut relacionat