Notícies

Percentatge de joves de la UE que viuen a casa dels pares

Categories: Habitatge

16 de maig de 2013

L’Eurostat ha publicat noves dades sobre el percentatge de gent jove (entre 25 i 34 anys) que encara viu amb els pares. La dades il·lustrades en aquest mapa descriuen una situació molt variada a dins d’Europa: des de l’ínfim percentatge de l’1,9% que ostenta Dinamarca, fins el 56,4% d’Eslovàquia.

Segons l’estudi hi ha una clara correlació entre les taxes de desocupació juvenil i la tardança en abandonar el niu familiar, tot i que també hi ha factors culturals que condicionen aquesta decisió. Els factors més rellevants, però, que expliquen aquestes diferències entre països és la quantitat d’habitatge social de lloguer que tenen uns i altres, els grans parcs d’habitatge públic que s’adjudiquen en funció del grau de necessitat, les ajudes a l’emancipació o la despesa en política d’habitatge que s’efectua: en països com a Suècia s’hi destina més del 3% del PIB mentre que a l’Estat Espanyol no arriba a l’1%. Aquests són alguns dels arguments que ens permeten entendre perquè la xifra de l’Estat Espanyol es situa al 37,8%, una de les més altes d’Europa juntament amb Grècia, Itàlia i Portugal, països greument afectats per la crisi i per les mesures d’austeritat imposades per Europa.

 

Contingut relacionat