Notícies

Debat Juvenil sobre ocupació i emancipació juvenil a “El mirador BCN”

Categories: Habitatge Món laboral

21 de maig de 2013

la-xarxaEn el marc de la tertulia del programa de ràdio “El Mirador de Barcelona” de La Xarxa Ràdio, han intervingut respresentants de diferents organitzacions juvenils, entre ells, Albert Claret, actual President del Consell de la Joventut de Barcelona, Mireia Danés del sindicat Avalot i Daniel Velasco, President de la Jove Cambra Internacional per debatre sobre la situació de la joventut barcelonina.

Albert Claret, en nom del CJB, ha denunciat que la manca d’oportunitats laborals i la dificultat d’emancipar-se fan que molta gent jove es vegi forçada a emigrar. Aquest exili forçós que expulsa gent més o menys preparada és a causa de la incapacitat que hi va haver durant l’època de bonança d’invertir en economia del coneixement, en recerca, en un teixit productiu de valor afegit. Revertir la situació suposa fer un gir de 180 graus, que si no es produeix, difícilment aquesta gent tornarà.

Durant la tertulia també s’ha fet èmfasi en que la dificultat a la que fa front la gent jove no només és la d’inserir-se al mercat laboral, sinó també la dificultat d’accedir a l’habitatge: abans l’especulació immobiliària i l’elevat preu del lloguer que se’n derivava impossibilitava l’accés a l’habitatge, i ara la manca de feina també repercuteix en la capacitat d’emancipar-se, dificultant així el desenvolupament d’una vida autònoma.

Finalment, Albert Claret, ha matisat el fenòmen Ni-Ni citant estudis de l’INJUVE i de l’Observatori Català de la Joventut que estableixen que són una proporció ínfima de la població juvenil però que ha esdevingut un fenòmen d’estigmatització de la joventut fins a dia d’avui.

Podeu escoltar el debat sencer aquí.

10 Comments

Jorge Schweiner

Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

Leila Derk

You could definitely see your expertise within the work you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

Kelly Broder

Normally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

Akilah Rebollar

I have not checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

Johnsie

Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

what does invoiced mean

Spot up with this write-up, I truly think this website requirements a lot more consideration. I’ll oftimes be again to read additional, thank you that info.

Buy Best Rated Top down shades

I truly wanted to jot down a simple remark to express gratitude to you for some of the fantastic facts you are writing at this site. My incredibly long internet look up has at the end of the day been paid with good facts to talk about with my great friends. I ‘d say that we website visitors are undeniably lucky to live in a notable place with so many wonderful professionals with interesting ideas. I feel somewhat privileged to have seen your entire web page and look forward to many more fun moments reading here. Thanks a lot once again for all the details.

setting up an invoice

Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The overall glance of your site is great, let alone the content!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Contingut relacionat