Notícies

Presentació de l’Anuari Mèdia.cat i taula rodona: l’exili juvenil, un problema silenciat

Categories: Món laboral Notícies

21 de novembre de 2016

proposta-cartell-exili-juvenil-1-443x600El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Anuari Mèdia.cat organitzem, el proper dimecres 23 de novembre, l’acte Exili juvenil, un problema silenciat a partir de les 18:30h a l’Espai Jove La Fontana.

L’acte constarà de dues parts. Un primer bloc on es presentarà l’Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics, un projecte de periodisme d’investigació que cada any publica un recull de reportatges en profunditat sobre temes que han estat silenciats pels mitjans de comunicació amb l’objectiu de treure a la llum temàtiques que han quedat fora de l’agenda mediàtica. Després d’aquesta presentació, que anirà a càrrec de l’Elisenda Rovira, periodista i coordinadora del projecte, debatrem sobre un tema també silenciat pels mitjans de comunicació i que afecta a la joventut de la nostra ciutat: l’exili juvenil.

En aquesta taula rodona comptarem amb la participació de la Clara Rubio, pedagoga, antropòloga i experta en migracions juvenils; Altea Gómez, membre de Marea Granate, moviment activista format per joves emigrants del país que lluita contra les causes de la crisi que ha provocat l’exili massiu de molts i moltes joves; l’Elisenda Rovira, que analitzarà la manca de cobertura mediàtica d’aquest tema i les possibles causes; i l’Oriol Nicolau, president del Consell de la Joventut de Barcelona i moderador de la taula rodona.

Durant el debat s’abordaran diferents temàtiques relacionades amb l’exili forçós de molts joves a l’estranger en busca d’oportunitats de feina i, en definitiva, millors condicions que els hi permetin emancipar-se i iniciar una vida autònoma. En primer lloc, parlarem sobre la manca de dades entorn a aquesta problemàtica que impedeix poder fer un anàlisi exhaustiu de la gent que marxa, els seus perfils i els factors d’expulsió i, per tant, amaga aquesta realitat. En segon lloc, debatrem sobre les expectatives de la gent que marxa i la realitat que després es troben, així com d’aquells factors d’atracció que també afavoreixen l’exili. Finalment, també volem posar sobre la taula el retorn d’aquestes persones i les conseqüències positives i negatives que es troben els i les joves després d’haver viscut una experiència migratòria.

5 Comments

pcstitch crack

Awsome post and right to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you guys have any ideea where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

hidden pubg hacks

I truly appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again

fortnite windows 10 download

I simply wished to thank you so much once again. I am not sure what I would have gone through without the suggestions documented by you regarding that subject. It had been a very distressing case in my circumstances, nevertheless encountering this expert avenue you solved the issue made me to jump over gladness. I’m grateful for the guidance and have high hopes you find out what a powerful job you are always carrying out training others through your web blog. More than likely you have never got to know all of us.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Contingut relacionat