Jove, hi tens dret!

Totes les persones joves acaben, abans o després, entrant al mercat laboral. Però aquestes, pel simple fet de ser joves, pateixen algunes discriminacions associades a l’edat i relacionades amb el mercat laboral: estar, en gran part ocupats al sector serveis i de restauració està produint que el salari sigui molt baix i que les condicions laborals no siguin de qualitat, que siguin tractats amb menys respecte per tenir una manca d’experiència en el mercat laboral, que realitzin feines poc qualificades i es trobin en situació de desocupació, que s’esperi d’ells i elles que treballin sense remuneració,etc. Sigui quina sigui la feina que es realitza, els joves de sobte es troben immersos en un món de normatives i lleis que regulen la seva situació i que, en molts casos, desconeixen. Informar-se i conèixer la legalitat existent sobre el teu lloc de treball és important perquè t’apodera i et permet protegir-te enfront aquelles desigualtats o irregularitats que t’afecten.

Amb aquest objectiu des del Consell de la Joventut de Barcelona i la plataforma No Claudiquis presentem la campanya: Jove, hi tens dret!

Una campanya informativa on s’han recollit els 10 drets que es consideren més vulnerats en el cas de les persones joves. Cada setmana presentarem 3 dels drets treballats i es posarà a disposició de les joves tota la informació necessària per entendre el dret:

jo-hi-tens-dret_1

jove-hi-tens-dret_2

hi-tens-dret-3

hi-tens-dret-4

hi-tens-dret-5

hi-tens-dret-6

hi-tens-dret-7

hi-tens-dret-8

hi-tens-dret-9

hi-tens-dret-10