Parlem sobre VIH: estem les joves ben informades?

La profilaxis pre-exposició, coneguda com a PrEP, és un tractament destinat a persones seronegatives -és a dir, que no conviuen amb el VIH-, per tal de prevenir la potencial transmissió del mateix. És un tractament pensat per persones que facin pràctiques de risc, o que estiguin exposades al virus amb freqüència.

preptw

Recentment, i desprès d’anys de lluita per part de col·lectius LGBTI+, aquest tractament s’ha aprovat a l’Estat espanyol i serà suministrat per la sanitat pública. Però, sabem realment en què consisteix? Qui el podrà sol·licitar? Quins compromisos comporta? Quines precaucions cal tenir? Des del CJB i el PIJ Gràcia, tot aprofitant l’avinentesa de l’1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA, us portem dues taules de debat sobre PrEP, VIH i relacions sexuals responsables.

A més, acada debat, sortejarem entre el públic un val de 50€ per la botiga Amantis i totes les persones assistents tindran un descompte del 10% a la seva pròxima compra a la mateixa botiga eròtica.

La PrEP: revolució o desprotecció?

Aquesta taula s’emmarca en la programació al voltant del Dia mundial del VIH i està promoguda pel Consell de Joventut de Barcelona (CJB) i el Punt Infojove de Gràcia. El 28 de novembre i el 5 de desembre es duen a terme dos debats sobre temes d’actualitat en relació al VIH i la serofòbia.

Concretament, el debat ‘La Prep: revolució o desprotecció?’, el 28 de novembre a les 19h, vol posar el focus en aquest nou fàrmac, aprovat recentment al sistema de sanitat pública i que genera opinions diferents al respecte. Aquesta taula té per objectiu explicar en què consisteix la Prep, la seva història, com s’ha fet servir fins ara i quines implicacions té que es comenci a dispensar.

Quan? Dijous 28 de novembre, a les 19h
On? A l’Espai Jove La Fontana

Qui participa? 

  • Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut
  • Joan A. Caylà (empidemiòleg, investigador a fuiTB)
  • Ferran Pujol (BCN Check Point)
  • Joan F. Mir (farmacèutic, professor a la UOC)

Apps per lligar i VIH: més estigma o normalització?

Aquesta taula s’emmarca en la programació al voltant del Dia mundial del VIH i està promoguda pel Consell de Joventut de Barcelona (CJB) i el Punt Infojove de Gràcia. El 28 de novembre i el 5 de desembre es duen a terme dos debats sobre temes d’actualitat en relació al VIH i la serofòbia.

Concretament, el debat ‘VIH i Apps per lligar: normalització o més estigma?’, el 5 de desembre a les 19h, vol posar el focus el fenomen de les Apps per lligar i de quina manera han transformat la manera de comunicar-nos i d’establir relacions sexoafectives amb altres persones. Específicament, volem analitzar si el fet de poder posar etiquetes i filtres sobre l’estat serològic afavoreix la normalització del VIH (entenem normal com a habitual, quotidià) o si genera un augment de la serofòbia.

Quan? Dijous 5 de desembre, a les 19h
On? A l’Espai Jove La Fontana

Qui participa?

  • Sònia Rubió (EdPAC) 
  • Teo Pardo (SidaStudi)
  • Joaquim Roqueta (Gais Positius)
  • Atzagaia (Assemblea de Marikes)
  • Martí Vall (Hospital Vall d’Hebron)
000
Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB Salut
La nostra presidenta parla sobre joves i estigmatització amb la COVID19
Ann Desola, membre d’AJEC i presidenta del CJB, ha parlat recentment en un article sob ...
Salut
2a edició de la Jornada de Politització de Malestars!
L'àmbit de Salut del CJB organitza la segona edició ...
Salut
Avortament és autocura
Des del Centre d’Atenció a les Sexualitats< ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.