Batolla el Masclisme és un itinerari formatiu creat pel CRAJ i el CJB, centrat en feminismes i LGBTI+, i que està format per quatre monogràfics i un servei gratuït de consultoria per a les entitats. La intenció és poder oferir formacions per a entitats que es troben en diferents moments i processos amb relació a les dinàmiques de funcionament, incorporació de la perspectiva feminista i estructura interna.
Els monogràfics són els següents:
- La transversalització del feminisme a les entitats
- La responsabilització dels homes a les entitats
- L’abordatge d’agressions masclistes
- La interseccionalitat i LGBTI+
La consultoria és un espai on les entitats poden bolcar els malestars i dubtes que tinguin (des de l’abordatge d’agressions a qüestions més estructurals) i seran acompanyades per les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats.
Objectius del projecte:
- Promoure la perspectiva feminista, LGBTI+ i interseccional entre les entitats i associacions juvenils i procurar la seva implementació en les estratègies i plans de treball.
- Acompanyar les entitats juvenils en la incorporació i transversalització de la perspectiva feminista a les tasques, rutines i estructures organitzacionals.
En l’edició del 2022, les dues primeres formacions han estat plantejades des d’un nivell introductori, i les dues últimes des d’un nivell d’aprofundiment.
La formació per a principiants ha estat a càrrec de Cúrcuma i s’han plantejat 3 sessions per abordar els continguts teòrics al voltant dels feminismes, la perspectiva interseccional i la mirada positiva en la resolució de conflictes.
Pel que fa a la formació per homes, aquesta ha estat realitzada pel SAH, i s’han abordat els continguts teòrics al voltant dels feminismes per reflexionar sobre el paper dels homes en la transformació feminista de les entitats, així com les seves masculinitats.
Pel que fa a les formacions d’aprofundiment, el CJAS s’ha encarregat de l’abordatge d’agressions masclistes a l’entitat, posant sobre la taula els principis de la gestió d’agressions i violències en el si de les entitats i les diferents eines d’abordatge existents i les seves limitacions.
Pel que fa a la segona sessió d’aprofundiment, aquesta ha estat a càrrec de la Maria Rodó-Zárate i se centra en el concepte d’interseccionalitat i la perspectiva interseccional amb relació al col·lectiu LGTBI+, la diversitat sexual i de gènere.