Batolla el masclisme: formació feminista per col·lectius juvenils

Batolla el Masclisme és un itinerari formatiu creat pel CRAJ i el CJB, centrat en feminismes i LGBTI+, i que està format per quatre monogràfics i un servei gratuït de consultoria per a les entitats. La intenció és poder oferir formacions per a entitats que es troben en diferents moments i processos amb relació a les dinàmiques de funcionament, incorporació de la perspectiva feminista i estructura interna.

Els monogràfics són els següents: 

  • La transversalització del feminisme a les entitats 
  • La responsabilització dels homes a les entitats 
  • L’abordatge d’agressions masclistes 
  • La interseccionalitat i LGBTI+ 

La consultoria és un espai on les entitats poden bolcar els malestars i dubtes que tinguin (des de l’abordatge d’agressions a qüestions més estructurals) i seran acompanyades per les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats.

Objectius del projecte: 

  • Promoure la perspectiva feminista, LGBTI+ i interseccional entre les entitats i associacions juvenils i procurar la seva implementació en les estratègies i plans de treball.
  • Acompanyar les entitats juvenils en la incorporació i transversalització de la perspectiva feminista a les tasques, rutines i estructures organitzacionals.

En l’edició del 2022, les dues primeres formacions han estat plantejades des d’un nivell introductori, i les dues últimes des d’un nivell d’aprofundiment. 

La formació per a principiants ha estat a càrrec de Cúrcuma i s’han plantejat 3 sessions per abordar els continguts teòrics al voltant dels feminismes, la perspectiva interseccional i la mirada positiva en la resolució de conflictes. 

Pel que fa a la formació per homes, aquesta ha estat realitzada pel SAH, i s’han abordat els continguts teòrics al voltant dels feminismes per reflexionar sobre el paper dels homes en la transformació feminista de les entitats, així com les seves masculinitats. 

Pel que fa a les formacions d’aprofundiment, el CJAS s’ha encarregat de l’abordatge d’agressions masclistes a l’entitat, posant sobre la taula els principis de la gestió d’agressions i violències en el si de les entitats i les diferents eines d’abordatge existents i les seves limitacions. 

Pel que fa a la segona sessió d’aprofundiment, aquesta ha estat a càrrec de la Maria Rodó-Zárate i se centra en el concepte d’interseccionalitat i la perspectiva interseccional amb relació al col·lectiu LGTBI+, la diversitat sexual i de gènere.

Altres projectes destacats
Feminismes i LGTBI+
En Feminista!
Aquesta campanya, promoguda per el CJB i la
Emancipació
Recull de Recursos de Drets i Deures Laborals
Les entitats juvenils sindicals fan molt bona feina i són imprescindibles a l'hora de d ...
Drets de ciutadania
Grup motor intergeneracional envers l’edatisme
L'edatisme està present en la manera en què pensem, sentim i actuem envers la resta i ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.