En Feminista!

Aquesta campanya, promoguda per el CJB i la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere (PUCVG), té per objectiu promoure la importància de la perspectiva feminista i LGBTI+ d’una manera fàcil i aterrada per a les joves. Pretén assenyalar situacions de masclisme, posar en valor pràctiques feministes quotidianes que fan les persones joves i les entitats, així com dotar d’eines a les joves i entitats per a tenir pràctiques feministes. 

La campanya es visibilitzarà principalment a través d’un compte d’instagram, anomenat @247enfeminista i diferents accions programades per visibilitzar i oferir recursos al voltant dels diferents àmbits de la campanya: com ser feminista a les relacions, al carrer i de festa, a la feina i a les entitats, a internet, a casa i en família i també a les relacions sexuals.  

Objectius del projecte: 

  • Valorar les pràctiques feministes quotidianes que fan les persones joves i les entitats.
  • Assenyalar situacions de masclisme quotidianes que reben les joves i que es donen dins i fora de les entitats. 
  • Dotar d’eines pràctiques a les joves i les entitats per a tenir pràctiques feministes

A través del compte d’Instagram, es publicarà contingut relacionat amb cadascun dels àmbits i també es recolliran diferents experiències viscudes per les persones joves entorn cadascun d’aquests. Amb aquestes experiències es pretén visibilitzar les discriminacions per raons masclistes. Per altra banda, es desenvoluparan diferents accions en col·laboració amb altres entitats o col·lectius per a donar-li cos a la campanya i que aquesta no sigui exclusivament en format virtual. Aquestes accions seran de caràcter formatiu, de sensibilització o lúdiques. 

Algunes d’aquestes accions són: una formació sobre plumofòbia a càrrec de Candela, un taller de serigrafia amb el material gràfic de la campanya, uns monòlegs feministes a càrrec d’Oye Polo, un taller sobre violències masclistes a les xarxes socials a càrrec de DonesTech, una mini guia de llenguatge inclusiu… 

Altres projectes destacats
Emergència climàtica
IV Congrés “El transport públic és cosa de dones”
Un any més l’Associació per a la Promoció de ...
Emancipació
Posa’t en valor!
El Posa’t en Valor és una eina que permetrà certificar o reconèixer els apr ...
Justícia global
Colòmbia
El CJB amplia la seva xarxa de cooperació internacional amb l’inici d’un projecte n ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.