Informe sobre adultocentrisme i polítiques públiques locals

El concepte adultocentrisme fa referència a una cosmovisió que situa l’adult per sobre de la resta de grups d’edat. Tal com passa amb altres cosmovisions hegemòniques, actuen normalitzant desigualtats i relacions de dominació que es viuen com a naturals. 

Les polítiques públiques, malgrat que tinguin l’objectiu de mitigar o superar desigualtats, sovint parteixen d’aquestes visions i acaben consolidant-les. En aquest informe s’analitzarà com les persones joves viuen la seva relació amb l’administració, quines formes pren l’adultocentrisme en la interacció de la joventut amb les polítiques públiques i quina és la percepció que en tenen les persones joves

A partir dels resultats, a través d’un procés deliberatiu participat es faran propostes per superar l’impacte de l’adultocentrisme en les polítiques públiques.

Objectius del projecte: 

  • Facilitar eines per tal que les entitats juvenils siguin agents actius i treballin en xarxa en la lluita contra les discriminacions.
  • Proporcionar eines per tal que l’Administració sigui més conscient sobre l’eix de discriminació per edat. 
  • Identificar les principals necessitats amb relació a l’adultocentrisme 
Altres projectes destacats
Emancipació
Posa’t en valor!
El Posa’t en Valor és una eina que permetrà certificar o reconèixer els apr ...
Salut
Jornada de Politització de Malestars
Les jornades s’organitzen per plantejar la necessitat de posar en comú difere ...
Emergència climàtica
Participació en la Xarxa de Justícia Climàtica
La Xarxa de Justícia Climàtica ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.