Les jornades s’organitzen per plantejar la necessitat de posar en comú diferents experiències i necessitats de les entitats juvenils i les persones joves de la ciutat de Barcelona amb relació als malestars i la salut. Estan centrades a donar una resposta organitzada i política als malestars que travessen els nostres cossos i la nostra salut emocional i mental, i fer-ho de la mà de professionals de la salut i entitats juvenils per tal de donar respostes i desindividualitzar els malestars. Algunes de les temàtiques són les neurodivergències, la grassofòbia i els trastorns de la conducta alimentària, entre d’altres, per tal de poder començar a teixir un discurs i demandes sòlides i unitàries.
Objectius del projecte:
- Incidir en les problemàtiques de salut específiques de les persones joves
- Facilitar o crear recursos per abordar les problemàtiques col·lectivament des d’entitats o associacions juvenils.
- Proporcionar eines per tal que les entitats juvenils siguin espais oberts i inclusius amb persones amb problemàtiques de salut mental i addiccions un espai de prevenció i detecció d’aquestes.
En l’anterior edició vam parlar de politització de malestars amb Associació Abilis i Salut entre Totes, de grassofòbia i TCA amb la Zinteta, i per últim, es van abordar les neurodivergències amb Militància Accessible.
Tots els aprenentatges generats es poden trobar a la relatoria, on es comparteixen les reflexions, conclusions i aprenentatges que ens vam endur a casa de la jornada en què col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions per poder desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials.