Jornada de Politització de Malestars

Les jornades s’organitzen per plantejar la necessitat de posar en comú diferents experiències i necessitats de les entitats juvenils i les persones joves de la ciutat de Barcelona amb relació als malestars i la salut. Estan centrades a donar una resposta organitzada i política als malestars que travessen els nostres cossos i la nostra salut emocional i mental, i fer-ho de la mà de professionals de la salut i entitats juvenils per tal de donar respostes i desindividualitzar els malestars. Algunes de les temàtiques són les neurodivergències, la grassofòbia i els trastorns de la conducta alimentària, entre d’altres, per tal de poder començar a teixir un discurs i demandes sòlides i unitàries. 

Objectius del projecte: 

  • Incidir en les problemàtiques de salut específiques de les persones joves 
  • Facilitar o crear recursos per abordar les problemàtiques col·lectivament des d’entitats o associacions juvenils.
  • Proporcionar eines per tal que les entitats juvenils siguin espais oberts i inclusius amb persones amb problemàtiques de salut mental i addiccions un espai de prevenció i detecció d’aquestes.

En l’anterior edició vam parlar de politització de malestars amb Associació Abilis i Salut entre Totes, de grassofòbia i TCA amb la Zinteta, i per últim, es van abordar les neurodivergències amb Militància Accessible

Tots els aprenentatges generats es poden trobar a la relatoria, on es comparteixen les reflexions, conclusions i aprenentatges que ens vam endur a casa de la jornada en què col·lectivament vam posar sobre la taula les causes estructurals d’aquestes problemàtiques i opressions per poder desindividualitzar els nostres malestars i prendre consciència que tenen causes socials.

Altres projectes destacats
Emancipació
Precarietat en el sector del lleure
 La campanya pública contra la precarietat en el sector del lleure neix per de ...
Justícia global
Projecte Youth Act! Joves en lluita per la justícia global
 El Youth Act! és un projecte de l’àmbi ...
Educació
Les 11 condicions per un espai digne per esplais i caus
Des del Grup de Treball d'Associacionisme Educatiu s'han definit les 11 condicions que h ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.