Precarietat en el sector del lleure

 La campanya pública contra la precarietat en el sector del lleure neix per denunciar públicament que en el sector del lleure —en el qual les joves ocupen la majoria de llocs de treball, i juguen un rol indispensable per integrar valors necessaris en l’educació formal i així complementar-la—, les condicions acostumen a ser especialment precàries. El CJB, de la mà del conjunt d’entitats sindicals que l’integren, recopila i difon informació d’utilitat per a les treballadores del sector i assenyala casos i pràctiques abusives.

Objectius:

  • Denunciar la precarietat a què es veuen abocades les joves en el desenvolupament de les tasques laborals, concretament en el sector del lleure.
  • Teixir xarxa entre les joves que pateixen les conseqüències de la precarietat en el sector del lleure i aquells agents que contribueixen a denunciar-la.

Durant el 2022, el CJB està duent a terme una campanya que permetrà visibilitzar (amb diferents formats, prioritzant el recorregut a xarxes socials) pràctiques abusives comunes en el sector del lleure, així com aquelles recomanacions o informació que cal tenir especialment en compte quan es treballa al sector. Per a fer-ho, s’estan recopilant diferents casos personals que evidencien la flagrant precarietat del sector, per mitjà d’un qüestionari (el qual es difon amb major intensitat en aquelles èpoques en què el sector del lleure està més actiu o viu moments d’inflexió, com els estius amb els casals o l’arrencada del curs escolar).

Altres projectes destacats
Feminismes i LGTBI+
Guia Desviades i Dossier Pedagògic
Desviades és una eina que ens permet aclarir conceptes, obrir la reflexió i, s ...
Justícia global
Colòmbia
El CJB amplia la seva xarxa de cooperació internacional amb l’inici d’un projecte n ...
Educació
Foment del vot a les eleccions del Consell Escolar de Centre
Amb aquesta campanya volem animar la participació de l‘alumnat en el procés de les e ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.