Projecte Visc, Convisc i Participo!

El Visc, Convisc i Participo! és un projecte educatiu per promoure una educació participativa, enfortir l’associacionisme juvenil als barris i oferir una oportunitat laboral a joves associades. El projecte va dirigit a l’alumnat de 2n i 3r d’ESO dels instituts de Barcelona i està dinamitzat per joves associades. El Visc, Convisc i Participo! és un projecte amb 15 anys de trajectòria que es promou des de l’àmbit d’Educació del CJB.

Objectius del projecte:

  • Promoure eines per a l’organització col·lectiva 
  • Conèixer les formes i eines de participació en l’Institut
  • Promoure la participació de l’alumnat en l’institut
  • Promoure la vinculació de l’alumnat amb el seu entorn

El Visc, Convisc i Participo! (VCP!) es desplega en dos cursos; el VCP en l’institut! dirigit a 2n d’ESO per promoure la participació en l’institut i en el VCP en l’entorn!, en 3r d’ESO per vincular l’alumnat amb el barri. Durant el curs 2021-2022, s’han desenvolupat 65 VCP! A 13 instituts de Barcelona, beneficiant a 1.545 alumnes

Addicionalment, aquest curs 2021-2022 s’ha vinculat el VCP! amb el Pla de Barris per tal d’implementar un VCP! més adaptat a les necessitats de barris vulnerabilitzats. S’ha treballat amb el barri Besòs Maresme adequant les fórmules de participació en una realitat més propera de l’alumnat i treballant més conjuntament amb les entitats juvenils de base comunitària del barri.

Sessió del Visc Convisc Participo a l'Institut Besós Maresme

Altres projectes destacats
Emancipació
Posa’t en valor!
El Posa’t en Valor és una eina que permetrà certificar o reconèixer els apr ...
Educació
Relatoria de la jornada ‘Caus i esplais, claus d’una ciutat educadora’
Amb l’objectiu de reconèixer el paper de l’associacionisme educatiu dins de la comu ...
Emergència climàtica
#EnsMovem contra el nou sistema tarifari!
En tant que plataforma de representació del jovent de la ciutat, des del CJB 

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.