Jo no sóc masclista… o sí? Reflexions sobre els micromasclismes

Jo no sóc masclista… o sí? Reflexions sobre els micromasclismes

Jo no sóc masclista… o sí? Reflexions sobre els micromasclismes

Sovint ens trobem amb certes situacions que, de manera pràcticament imperceptible, perpetuen la violència i discriminació vers les dones. Són els micromasclismes, accions i comportaments subtil i reiteratius, sovint legitimats per la societat, que representen exercicis de poder dels homes vers les dones. Els micromasclismes repercuteixen de manera negativa en la capacitat de transformació social i, per aquest motiu, és molt important tenir consciència de la seva existència i saber com detectar-los.

En aquest plegable, realitzat pel Grup de Treball de Gènere del Consell de la Joventut de Barcelona, trobareu què són els micromasclismes i en quines situacions es poden donar, quins tipus de micromasclismes existeixen i què podem fer per prendre consciència i combatre’ls.

Any de publicació de la guia: 2017

Altres publicacions relacionades
Feminismes i LGTBI+
Comportaments que, a vegades sense adonar-nos, perpetuen el masclisme a través del control de l’espai, la paraula i el poder per part dels homes.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.