El llibre Sacsegem la ciutat: reivindicacions de l’associacionisme juvenil per a Barcelona exposa totes les demandes que es van recollir en el procés participatiu “O te’l fas o te’l fan” creat per a que totes les entitats juvenils de Barcelona puguéssin generar discurs i fer propostes per poder-les incorporar en un futur pla director de polítiques de joventut a Barcelona. Durant aquest procés, diferents entitats es van reunir a Grups de Treball temàtics per fer una diagnòsi del context actual de la ciutat i elaborar propostes concretes de millora. Així, el llibre presenta aquestes propostes dividides en un total de 16 blocs temàtics.

A banda del procés participatiu O te’l fas o te’l fan, també han nodrit aquest document altres processos com la negociació del Pla de Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat, la Mesura de Govern de suport a l’associacionisme educatiu o l’Enquesta sobre lestat dels locals dels caus i esplais. Al final de document s’especifica de quina manera es portarà a terme l’avaluació del seu impacte i les fons bibliogràfiques que s’han fet servir per la seva elaboració.

Altres publicacions relacionades
tractament mediàtic de les joves
Participació
Estudi del tractament mediàtic de les joves en la premsa digital catalana
L’objectiu d’aquest informe és entendre el tractament mediàtic de les joves per tenir una foto fixa prou fidedigna per comprendre a quines facetes, actituds, preocupacions i tendències s’associen els joves, per tal de dotar d’una visió crítica tots aquells que hi estiguin interessats.
Participació
Estat de la Joventut 2016-2017
Document que pretén fer un seguiment i avaluació de les polítiques públiques de joventut que s’han elaborat a nivell municipal durant el 2016 i el 2017.
Participació
Associa’t, la millor vacuna! – Diari de l’AGO 2021
Ja pots consultar el diari de la nostra 56ª AGO on trobaràs tota l’activitat que hem dut a terme des del CJB així com des de l’equipament i serveis que gestionem: Espai Jove La Fontana, Punt InfoJOVE Gràcia i Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ).
Participació
Estat de la Joventut 2015
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha elaborat, un any més, l’Informe sobre l’Estat de la Joventut 2015, un document que pretén fer un seguiment i avaluació de les polítiques públiques de joventut que s’han elaborat a nivell municipal durant el 2015.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.