Temps de canvis per les vulneracions contra les joves a Colòmbia? Resistències des d’una mirada juvenil

El següent informe se centra en les resistències de les joves a Colòmbia des d’una perspectiva que contempla tant les seves necessitats i problemàtiques com les seves aportacions i demandes. Per fer-ho, es posa el focus en el context del Paro Nacional de 2021, un procés d’organització popular arreu del país i fortament reprimit fa tot just un any i mig.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) treballem, entre altres, per vehicular les necessitats de les joves a l’administració municipal i, en general, posar en relleu la pertinença de les propostes juvenils. Al mateix temps, Barcelona i Catalunya tenen una històrica relació d’amistat i cooperació amb Colòmbia, mitjançant organitzacions i institucions fent una potentíssima tasca d’acompanyament i solidaritat per fer front a la violència i per aconseguir una pau estable i duradora al país llatinoamericà. Davant d’això, des del CJB ens hem ofert per contribuir a impulsar nous processos en aquest enxarxament, que permetin oferir suport allà on no s’arriba prou: en concret, a les joves colombianes i les seves necessitats.

El present document, per tant, vol contribuir a fer circular informacions i punts de vista que reforcin una consciència col·lectiva entorn la urgència de deixar d’abordar de manera reactiva (en moments de crisi), les qüestions que tenen a veure amb les joves, i passar a fer-ho de forma activa (com a element estable pel qual cal apostar més).

Altres publicacions relacionades
Justícia global
L’Àgora de 100, espai facilitador per aldebat entre diversitat de joves vinculades amb Barcelona i el seu entorn, és el marc des del qual ens reivindiquem aquesta vegada.
Justícia global
L’Àgora de 100 és un espai de reflexió i diàleg dirigit a aportar idees, reivindicacions i propostes al debat públic des de les persones joves.
Justícia global
Un dels objectius prioritaris és repensar la cooperació tradicional i fomentar un voluntariat internacional transformador i responsable.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.