Notícies

Dones, pau i seguretat

Categories: General Notícies Recursos

28/10/2016

L’Escola de Cultura de Pau i la Lliga dels Drets dels Pobles presenten la nova pàgina web “Dones, Pau i Seguretat“. Aquesta plana web té com a objectiu donar a conèixer l’agenda “dones, pau i seguretat” per promoure la seva plena implementació i sensibilitzar sobre la seva importància per a la construcció d’una pau sostenible i inclusiva amb perspectiva de gènere.

En aquest web trobareu documents d’anàlisi i sensibilització per conèixer i aplicar l’agenda, així com recursos pedagògics per treballar-ho a les aules.

L’agenda “dones, pau i seguretat” neix l’any 2000 amb l’aprovació de la resolució 1325 del Consell de Seguretat de l’ONU i l’adopció posteriorment d’altres resolucions addicionals. Aquestes resolucions reconeixen les conseqüències especifiques de gènere dels conflictes armats i promouen la construcció de la pau sostenible i inclusiva mitjançant la participació de les dones en condicions d’igualtat i l’eliminació de les desigualtats de gènere. Aquesta agenda sorgeix fruit del treball d’incidència a Nacions Unides del moviment internacional de dones i la societat civil per posar fi a la invisibilitat i exclusió de les dones dels esforços internacionals de construcció de pau.

Contingut relacionat