Notícies

Eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves des de l’àmbit local

Categories: General Recursos

21/09/2017

El Consell Comarcal del Maresme ha preparat un dossier on presenta el procés de treball portat a terme durant l’any 2016 a la comarca del Maresme per un equip de professionals que han desenvolupat les competCaptura de 2017-09-21 11:05:02ències tècniques, bàsiques i transversals necessàries per promoure una tasca preventiva amb relació a l’abordatge de les violències masclistes amb joves.

S’entén per prevenció el conjunt d’accions encaminades a evitar, o reduir, la incidència del fenomen de les violències masclistes mitjançant la reducció dels factors de risc, reforçant els factors de protecció i promovent valors de respecte i d’igualtat que ajudin a identificar situacions abusives.

La prevenció evita la normalització d’aquest tipus de violència. Les actuacions preventives han de considerar tant els casos en els quals encara no s’han manifestat les situacions d’abús, per tal d’actuar d’avançada, com els casos en els quals ja hi ha hagut situacions de violència, per evitar-ne la cronicitat.

Pots descarregar-lo aquí.

Contingut relacionat