Notícies

El documental ‘Hotel Explotación: las Kellys’ a la Fontana

Categories: General Notícies

15/04/2019

L’Espai Jove La Fontana acull la projecció del documental ‘Hotel Explotación: las Kellys’ el pròxim dimecres 17 d’abril a les 17h. Després del passi, es donarà pas a un debat amb la directora del fil, Georgina Cisquella.

El passat 2018 es va estrenar ‘Hotel explotación: Las Kellys’, la història que dóna veu i narra la vida i la lluita de les dones que es dediquen a netejar les habitacions dels hotels. A l’Estat espanyol, més de dues-centes mil persones treballen com a cambreres de pis en hotels, una tasca imprescindible pel funcionament del sector de l’hostaleria però, a la vegada, invisibilitzada i molt precaritzada.

El 2016, les treballadores de la neteja dels hotels van decidir agrupar-se i lluitar des de la col·lectivitat en la defensa dels seus drets laborals i denunciar les vulneracions que patien (sense dret a baixa, hores extres no pagades, sous mínims, etc.) pel fet de treballar en una feina invisible, ser dones i, en gran majoria, migrades. ‘Hotel explotación: Las Kellys’ segueix la seva història com a col·lectiu durant un any i mostra l’evolució i el procés d’apoderament d’aquestes dones, amb el que han aconseguit portar les seves demandes al Congrés i Parlament Europeu.

Contingut relacionat