Entitats i serveis

Per a qualsevol consulta o dubte que puguis tenir en temes tant diversos com les relacions afectives i les violències masclistes, la sexualitat o l’alimentació, entre d’altres, pots optar per recórrer a alguns dels següents centres, entitats o institucions.

Informació i atenció sobre relacions afectives i violències

La Lore (Associació Candela)

Espai virtual per a joves sobre relacions, gènere i sexualitat. Hi trobaràs informació i podràs fer consultes on-line sobre les teves relacions afectives, la sexualitat, la orientació sexual, les identitats, el gènere… Més informació clicant aquí.

Yo ligo, yo decido

Espai virtual on podràs fer les teves consultes, intercanviar experiències i resoldre dubtes. Més informació clicant aquí.

Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)

Servei municipal de Barcelona d’atenció, recuperació i acollida per a dones i adolescents que estan patint una situació de violència masclista. sara@bcn.cat. T. 93.291.59.10. Més informació clicant aquí.

Ni Bella ni Bèstia

Espai per a joves on preguntar els dubtes que tinguis sobre relacions afectives, sexualitat, etc., sense tabús ni prejudicis. També facilita un espai d’intercanvi d’experiències entre joves. Més informació clicant aquí.

Tamaia. Viure sense violència

Associació que ofereix atenció, assessorament psicològic i recursos per a dones en situació de violència masclista en les relacions de parella i familiars. Més informació clicant aquí.

Associació Assistència a Dones Agredides (AADAS)

Suport, assistència psicològica, jurídica i acompanyament per a dones que han patit una agressió sexual. Més informació clicant aquí.

Fundació SURT

Serveis d’atenció, assessorament i consultoria, amb la possibilitat de rebre atenció gratuïta setmanalment. Més informació clicant aquí.

Servei d’Atenció a Homes per la promoció de relacions no violentes (SAH)

Assessorament i tractament dirigit a homes que exerceixen o han exercit violència vers la parella i volen canviar la seva manera de relacionar-se, allunyant-se de les conductes violentes. Accés directe i voluntari. sah@bcn.cat.  T.93.349.16.10

Sexualitat

En Boles (CJB)

Espai virtual amb informació i recursos sobre la sexualitat i les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), incloent un recull d’entitats o institucions on resoldre els dubtes i on fer-te les proves d’ITS.

Problemes amb l’alimentació

Associació contra l’anorèxia i la bulímia (ACAB)

Associació que ofereix atenció telefònica, primeres visites, grups d’ajuda mútua per a joves amb problemes amb l’alimentació, anorèxia i bulímia. Més informació clicant aquí.

Acollida i informació per a persones LGBTI

Associació Universitària Sin Vergüenza

Associació juvenil que disposa d’un servei d’acollida i d’un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències entre joves LGBTI. Més informació clicant aquí.

Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes (AMPGIL)

Si ets lesbiana, gai, trans o bisexual i vols saber com parlar amb la teva família, et pots descarregar la guia “Com dir-ho als pares”, d’aquesta entitat. Més informació clicant aquí.

Llei 11/2014, per a garantir els drets de les persones LGBTI i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

Consulta els drets que tens en cas de ser víctima d’algun cas de discriminació o agressió, entre d’altres. Més informació aquí.

Mossos d’esquadra – Delictes d’odi i discriminació

Via de contacte per a resoldre dubtes i donar orientacions davant una possible denúncia per algun cas de discriminació o agressió. Consultes de caràcter confidencial a través del correu mossos.delictes.odi@gencat.cat

Altres institucions, entitats o centres d’interès:

En cas que hagis patit alguna situació de discriminació, agressió o assetjament, et pots adreçar a:

– Síndica de Greuges de Barcelona

– Síndic de Greuges de Catalunya

– Oficina per la No Discriminació (OND)