Servei de Consultoria Batolla el Masclisme

S’ha produït una agressió masclista a la vostra entitat i no sabeu com abordar-la col·lectivament? Us falten eines, mecanismes o suport? Teniu dubtes sobre la gestió que n’esteu fent? Fins on podeu arribar com a entitat? Heu gestionat l’agressió i us ha quedat algun malestar?

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) obrim un servei de consultoria i d’acompanyament gratuït adreçat a entitats juvenils que estan abordant una agressió masclista.

Aquest servei complementa les formacions de la nova edició del Batolla el Masclisme, el cicle formatiu en feminismes i LGBTI+ per a entitats juvenils. Per consultar les altres formacions de l’itinerari visiteu aquest enllaç!

En què consisteix el servei de consultoria?

La consultoria pretén acompanyar a les entitats juvenils que, arran d’una agressió masclista, han decidit respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda en el mateix espai i en les relacions entre les persones que l’integren. 

Aquest espai d’acompanyament té com a finalitat donar resposta a aquelles situacions que constitueixin una situació de discriminació i violència, ja sigui per raó de sexe, d’orientació sexual o d’identitat o expressió de gènere, i que s’hagin donat dins l’entitat juvenil afectant el grup humà.

Aquest recurs partirà de la reflexió crítica i la perspectiva feminista i pretén acompanyar les entitats en el desenvolupament de les seves pròpies eines i mecanismes per afrontar la situació i generar així una transformació interna.

L’acompanyament serà a càrrec de les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats.

Què inclou el servei?

  1. Primer contacte amb el CRAJ. Partint dels criteris d’inclusió al servei de consultoria, valoració de la situació viscuda i del seu encaix en l’acompanyament proposat.
  2. Primera reunió d’exposició de la situació amb el CJAS. Trobada inicial amb l’equip per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés.
  3. Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per tal d’implementar els canvis en el si de l’entitat.
  4. Reunió de seguiment amb el CRAJ. Sessió de valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.

L’acompanyament tindrà un mínim de dues sessions. Aquestes seran ampliables depenent de la necessitat del procés de l’entitat.

Qui hi pot participar?

Associacions i col·lectius juvenils de la ciutat de Barcelona. En aquest article exposem que entenem des del CJB, i conseqüentment des del CRAJ, per associacionisme juvenil.

Fins quan es pot sol·licitar?

El servei de consultoria estarà disponible durant tot l’any 2022.

I com es pot sol·licitar?

la pàgina web del CRAJ!

Altres notícies i posicionaments relacionats
Feminismes i LGTBI+
Menstruar no és cap tabú: demana’ns enganxines!
Menstruar no és cap tabú. És un procés natural que fan els cossos amb úter i h ...
Feminismes i LGTBI+
No diguis president, digues presidència: comunicació inclusiva per associacions i entitats
El llenguatge que fem servir pot condicionar la percepció que tenim del món. Si n ...
Feminismes i LGTBI+
Itinerari formatiu en feminismes i LGBTI+: Batolla el Masclisme!
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.