Notícies

El projecte “Diversió ecològica” ja és una realitat!

Categories: Notícies

12/11/2015

 Alumnes de l’INS Montjuïc han fet realitat el projecte de neteja de l’entorn natural que van planificar al llarg de les sessions de Visc, Convisc, Participo durant el curs 2014-2015.

El passat 4 de nAlgun dels objectes que l'alumnat va netejar de l'entorn de La Font del Gosovembre part de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Montjuïc va realitzar el projecte “Diversió ecològica” guanyador del Concurs de projectes organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona entre tots els instituts participants al Visc, Convisc, Participo del curs 2014-2015.
En col·laboració amb la campanya Estimem la Font del Gos uns quaranta alumnes van desembrossar part de l’entorn on s’ubica aquest barri d’Horta que és una de les últimes zones rurals barcelonines. La Alumnat de 4t d'ESO de l'INS MontjuÏc col·laborant a desembrossar l'entorn natural de BarcelonaFont del Gos queda apartat de la ciutat i, segons denuncia el veïnatge, els serveis públics amb què compten són deficitaris en molts sentits; també pel que fa a la neteja i manteniment de l’entorn.
Amb l’ajuda del professorat, però fonamentalment amb la seva pròpia empenta i il·lusió els grups d’alumnes d’aquest institut van poder contribuir a netejar una part del que és el pulmó de la ciutat de Barcelona. L’acció, tal i com indica el títol que li van posar els i les alumnes, va permetre a l’alumnat divertir-se alhora que prenien Alguns dels residus que l'alumnat va poder contribuir a retirarconsciència de la necessitat de conservar l’entorn natural.
L’organització d’aquest concurs es repetirà aquest curs 2015-2016 per fomentar el treball per projectes, la participació de l’alumnat així com la seva mobilització i capacitat d’organització i autogestió.

D’entre tots els projectes que es presentin al concurs els deu que obtinguin més vots a través de lLes explicacions a l'alumnata pàgina de Facebook de Sortim de l’Aula passaran a la final. El jurat, format per les persones dels equips de dinamització, escollirà el projecte guanyador. El premi? 600 euros per ajudar a la realització de les accions previstes.

Aquí podeu veure alguns tweets de la jornada

Contingut relacionat