Notícies

Dinamitzar el Visc, Convisc… Participo! després d’una vaga general

Categories: Amb mala lletra! Notícies

13/10/2017

IMG_20171013_170407La nostra visita a l’INS Jaume Balmes va ser només unes hores després de la convocatòria de Vaga General del dia 3 d’octubre i uns dies després de la remarcable data de l’1 d’octubre. Fruït dels incidents viscuts arreu de la ciutat, i concretament en aquell edifici, a la nostra arribada ens va sorprendre trobar una entrada d’institut convertida en un altar de flors i cartells amb consignes per la democràcia, la pau i la convivència, fet que sens dubte condicionava el tema del què veníem a parlar.

Després de començar la sessió amb una breu introducció de continguts, vam deixar-nos anar amb unes dinàmiques de grup que van acabar amb una pluja d’idees de conceptes que definien el què havien fet. Aquests conceptes van acabar conformant la definició de la paraula de la que veníem a parlar, participació.

Després de parlar d’implicació i treball en equip, vam haver-ho de posar en pràctica per analitzar una sèrie de qüestions que els preocupaven del centre, entre les hi destacava la manca d’informació respecte el dret a vaga, la quantitat d’hores seguides que passen a l’aula i amb escassos descansos, el pas dels materials de paper als suports digitals o una problemàtica amb unes taquilles cares i petites.

A continuació vam fer el mateix exercici d’anàlisi amb l’entorn proper, que per a elles ve a ser la ciutat que comparteixen. Majoritàriament les preocupacions van coincidir en tres eixos: la contaminació, les mostres de gamberrisme al carrer i la permissivitat en l’accés a alcohol i tabac per part de menors. La contaminació, que va ser la preocupació més compartida, s’atrevien a resoldre-la mitjançant una baixada de tarifes de transport públic per a l’usuari, un augment de freqüències de pas per facilitar el seu ús i una ampliació de la xarxa pública de transport per arribar a totes les perifèries.

Les dinamitzadores hem sortit molt satisfetes de l’estona que hem passat amb les alumnes del grup de 3r A, donat el seu grau d’implicació, la passió amb la què viuen els debats i la creativitat en els processos propositius.

Joan Arribas i Armengol – dinamitzador del Visc, Convisc, Participo!

 

Contingut relacionat